FC Utrecht O16 heeft het succes van vorige week in de beker een vervolg kunnen geven in de eerste competitiewedstrijd. De Graafschap O16 werd op Zoudenbalch met 5-0 verslagen. Dat het een hoge uitslag zou worden was in de eerste helft nog heel niet duidelijk. Het team van trainer Kevin van Veen was wel de bovenliggende partij, maar wist niet heel veel kansen te creëren tegen de stugge Superboeren. Pas na een half uur opende FC Utrecht O16 de score via Amir Saleh, die na een mooie aanval over links de bal van Tijn de Boggende kreeg en de doelman van De Graafschap O16 vervolgens kansloos liet.

In de tweede helft kwamen de Domstedelingen pas echt los. Twee minuten na rust was er de 2-0 van Den Boggende, die nu de bal van Saleh op een presenteerblaadje kreeg. En drie minuten later was het verweer van De Graafschap O16 definitief gebroken: Kelechi Idegwu zorgde voor de 3-0, en dat was gezien zijn onuitputtelijke werklust loon naar werken.

UIteindelijk werd het dus 5-0. De vierde goal was een prachtige lob van Gustav Arcos Sundqvist nadat hij eerder in een één op één situatie met de keeper al een scoringsmogelijkheid onbenut liet. De 5-0 was een doelpunt om in te lijsten en was het bewijs van de progressie die de ploeg doormaakt, een aanval over vele schijven werd na een prachtig teruggelegde bal vanaf de achterlijn door Cheveyo Balentien verzilverd door aanvoerder Den Boggende. Complimenten gaan ook uit naar de achterste lijn, die nauwelijks een kans weggaven.

Zo is de eerste stap gezet naar het doel voor het eerste halfjaar, namelijk promoveren naar de hoogste divisie.

Lees onder het fotoalbum van deze wedstrijd de overige uitslagen van afgelopen weekend en bekijk de foto's van de thuiswedstrijden!