FC Utrecht O13 speelde onder een stralende najaarszon de tweede competitiewedstrijd op Sportcomplex Zoudenbalch tegen Ajax O13. FC Utrecht O13 zette Ajax vanaf de start onder druk. De hoge pressie van de Domstedelingen zorgde al binnen één minuut voor de openingstreffer. Onzekerheid in de defensie van Ajax O13 werd genadeloos hard afgestraft door Adam Attahili.

Drie minuten later was het Kane Walden die de marge verdubbelde. Ajax O13 nam vervolgens het initiatief over zonder echt gevaarlijk te worden. FC Utrecht O13 verdedigde vanuit een compacte organisatie en wist goed druk te krijgen én te houden op de bal. Nog voor rust scoorde FC Utrecht O13 de 3-0 via opnieuw Walden. Met een goed gevoel ging FC Utrecht O13 de rust in.

Dat goede gevoel was snel verdwenen toen Ajax O13 na rust de Utrechters onder druk zette. FC Utrecht O13 had het in deze fase lastig en de 3-1 van Ajax O13 was een logisch gevolg. Toch herpakte FC Utrecht O13 zich. Via een snelle tegenaanval bracht Kane Walden de marge weer op drie. Nadat Ajax O13 via een intikker op 4-2 was gekomen liep FC Utrecht O13 uit. Met twee assists stelde Mohamed Belhadid zowel Kane Walden als Bright van Dijk in staat om een doelpunt te maken. Met een 6-2 uitslag kon FC Utrecht O13 tevreden terugkijken op de tweede competitiewedstrijd van het seizoen. In grote delen van de wedstrijd wist het de wil op te leggen aan de tegenstander en creëerde het ruimschoots kansen. Toch heeft de wedstrijd laten zien dat er ook nog voldoende zaken voor verbetering vatbaar zijn. Zaken waar FC Utrecht O13 de aankomende weken samen met de staf mee aan de slag zal moeten gaan.

Lees onder het fotoalbum van deze wedstrijd de overige uitslagen van afgelopen weekend en bekijk de foto's van de thuiswedstrijden!