Wederom winst voor Jong FC Utrecht

13 september 2021

Beloftenteam verslaat leeftijdsgenoten van Jong PSV en boekt derde overwinning op rij: 2-1.

Jong FC Utrecht heeft met 2-1 gewonnen van Jong PSV. Op een nazomerse maandagavond werden in een aantrekkelijk duel de Eindhovenaren nipt verslagen. Nick Venema opende de score na een klein kwartier, waarna Davy van den Berg Jong FC Utrecht opnieuw op voorsprong zette.

Het doel van Jong PSV-doelman Aron van Lare wordt meermaals onder vuur genomen door de Utrechtse aanvalslinie. Davy van den Berg is een van die spelers, ook hij waagt een poging op het Eindhovense doel. En dat schot vliegt wel tegen de touwen. Uitgerekend hij scoort tegen zijn oude ploeg waar hij een aantal jaren in de jeugdopleiding speelde, 2-1 voor Jong FC Utrecht. Een voorsrpong die niet meer uit handen wordt gegeven.

Harde beginfase
Dat beide ploegen er zin in hebben vanavond blijkt al snel. Scheidsrechter Luca Cantineau moet namelijk alle zeilen bijzetten om de openingsfase in toom te houden. Er wordt gevochten voor elke meter en het tempo is enorm hoog. Een hard maar fair begin van de wedstrijd, waar de Domstedelingen het beste mee omgaan. Voor drie spelers heeft deze editie van Jong FC Utrecht - Jong PSV een gouden randje. Arthur Zagre, Imanuel Bonsu en Kjeld van den Hoek maken hun basisdebuut.

Venema opent score
Nick Venema breekt de ban na een klein kwartier. Othmane Boussaid probeert zich een weg te banen door de drukke defensie van Jong PSV en met succes. Na een mooie individuele actie bereikt hij Venema die met zijn laatste zetje alweer goed is voor zijn vijfde treffer van dit seizoen. Belangrijker vanavond: Jong FC Utrecht pakt de leiding en staat met 1-0 voor.

Strafschop voor Jong PSV
In het restant van de eerste helft gaat de wedstrijd gelijk op. Jong PSV oogt dreigend maar ook de thuisploeg krijgt mogelijkheden op een tweede goal. Toch is het Jong PSV dat langszij komt en wel vanaf de strafschopstip. Kjeld van den Hoek raakt de bal met de hand in het strafschopgebied waarna Cantineau besluit de bal op de stip te leggen. Cheick Toure faalt vervolgens niet, 1-1.

Enorme kans Venema
Wederom die dekselse Venema heeft vlak voor rust de uitgelezen kans om de Utrechtse talenten opnieuw op voorsprong te zetten. Nu is het Remco Balk die pijlsnel weg is aan de rechterkant van het veld, alles goed doet en Venema de kans geeft op zijn tweede van de avond. Wonder boven wonder verdwijnt zijn schot naast de goal van Van Lare waardoor de stand gelijk blijft.

Aantrekkelijk duel
Na de 2-1 van Davy van den Berg krijgen beide ploegen enorme mogelijkheden op meer goals vanavond op Sportcomplex Zoudenbalch. Eerst is het Eric Oelschlägel die in een een-op-een situatie met Johan Bakayoko aan het langste eind trekt. Het gevaar is echter nog niet geweken, maar verschillende Utrechtse hulptroepen voorkomen daarna met man en macht de gelijkmaker. Aan de andere kant is het Jong FC Utrecht dat via Mohamed Mallahi en Boussaid nog een paar grote kansen krijgt op de 3-1, die uiteindelijk niet meer valt.

Vrijdag wacht Helmond
Tijd om te rusten is er nauwelijks voor Jong FC Utrecht. Aanstaande vrijdag staat namelijk het volgende treffen alweer op het programma. Dan wacht om 20.00 uur Helmond Sport in het SolarUnie Stadion. Een keer wisten de Utrechtse talenten een resultaat te boeken in Helmond. Op 24 februari 2017 kwam het tot een gelijkspel, door een late treffer van Maarten Peijnenburg werd het destijds 1-1.

Jong FC Utrecht – Jong PSV 2-1 (1-1)
14. Nick Venema, 1-0.
37. Cheick Toure (strafschop), 1-1.
52. Davy van den Berg, 2-1.

Gele kaarten: Kjeld van den Hoek (Jong FC Utrecht) en Dennis Vos (Jong PSV).

Rode kaarten: -

Toeschouwers: 294.

Scheidsrechter: Luca Cantineau.

Opstelling Jong FC Utrecht:
Eric Oelschlägel; Sylian Mokono (46. Julliani Eersteling), Rick Meissen, Kjeld van den Hoek, Arthur Zagre (62. Djevencio van der Kust), Imanuel Bonsu (46. Yuya Ikeshita), Mohamed Mallahi, Davy van den Berg, Nick Venema (86. Eros Maddy), Remco Balk (46. Oussama Alou), Othmane Boussaid.

Opstelling Jong PSV:
Aron van Lare; Nathan Markelo (77. Livano Comenencia), Emmanuel van de Blaak, Dennis Vos (86. Simon Colyn), Frederik Oppegard, Emmanuel Nosa (77. Dante Sealy), Johan Bakayoko, Amin Doudah (46. Damian Timan), Cheick Toure, Mathias Kjolo, Nigel Thomas (37. Jeremy Antonisse).