Topper voor beloften: De Graafschap-uit

24 september 2021

Jong FC Utrecht vanavond (vrijdag) weer aan de bak in de Keuken Kampioen Divisie.

Een kraker vanavond (vrijdag) in de Keuken Kampioen Divisie: nummer twee van het klassement Jong FC Utrecht gaat op bezoek bij nummer zes De Graafschap. In Doetinchem gaat de bal om 20.00 uur rollen.

Jong FC Utrecht beleeft een seizoenstart als nooit tevoren. Het team van Hoofdtrainer Darije Kalezic heeft na zeven speeldagen al vier overwinningen op de teller staan en verloor slechts één maal; een onfortuinlijke 0-1 op de eerste speeldag van het seizoen tegen MVV Maastricht. Maar na die verliesbeurt tegen De Sterrendragers volgden twee remises, en daarna vier overwinningen op rij. Telstar, Jong AZ, Jong PSV en Helmond Sport werden achtereenvolgens verslagen door de Utrechtse talenten.

Primeur in Helmond
Afgelopen vrijdag, in Helmond, werd door de Utrechtse beloftenploeg bovendien een extra mijlpaaltje bereikt. Het was namelijk voor het eerst sinds de toetreding van Jong FC Utrecht tot de Eerste Divisie dat Helmond Sport-uit een driepunter opleverde voor de Utrechtse talenten. Precies datzelfde zullen ze vanavond in de Achterhoek nastreven tegen De Graafschap, dat één van de titelkandidaten is in de Keuken Kampioen Divisie.

Superboeren op eigen veld niet onverslaanbaar
Ook de Doetinchemmers wonnen afgelopen week. De ploeg van Reinier Robbemond, oud-speler van FC Utrecht, was met 3-1 de baas over Excelsior. Maar dat de Superboeren op eigen veld dit seizoen niet onverslaanbaar zijn, is ook al gebleken. Roda JC Kerkrade won op de eerste speeldag van het seizoen met 0-3 in De Vijverberg, waar tijdens de zesde speelronde van de jaargang FC Volendam de volle buit ophaalde. Ook toen werd het 0-3.

Live verslag via Twitter
Op de hoogte blijven van de kraker De Graafschap – Jong FC Utrecht? Vanuit Doetinchem doet FC Utrecht rechtstreeks verslag via Twitter. Flitsen van de wedstrijd komen bovendien voorbij in het schakelprogramma van ESPN.