Sylla: 'Een goede organisatie koppelen aan veel creativiteit'

18 september 2021

Moussa Sylla komt in de FC Today van FC Utrecht - RKC Waalwijk uitgebreid aan bod.

Vanavond in FC Today, nu al deels op FCUtrecht.nl: een interview met Moussa Sylla. De aanvaller van FC Utrecht praat in het programmaboekje van de wedstrijd FC Utrecht - RKC Waalwijk onder meer over zijn doelpunt tegen Feyenoord en hoe het hem in Utrecht bevalt. 

Denk je aan flankspitsen, dan denk je niet meteen aan kopgoals. Maar jij deed het wel, tegen Feyenoord: scoren met je hoofd. Kan je jouw doelpunt tegen Feyenoord beschrijven?
Moussa Sylla: “Ik ben aan de bal misschien beter met mijn voeten dan met mijn hoofd. Maar inderdaad, het doelpunt maakte ik met mijn hoofd. Ik zag dat de kopbal van Mike van der Hoorn richting het doel ging en in een reflex zette ik mijn hoofd ertegen. Het was gelukkig net genoeg voor een goal! Het doelpunt was heel belangrijk voor de wedstrijd en ik ben blij dat ik het team daar heb kunnen helpen.”

Hoe is het leven voor een Fransman in Nederland en in het bijzonder in Utrecht?
“Ik heb het uitstekend naar mijn zin. De mensen zijn heel sociaal en aardig. Als ik geen wedstrijd hoef te spelen of niet hoef te trainen dan vind ik het leuk om de stad in te gaan en foto’s te maken. Daarnaast vind ik het in mijn vrije tijd leuk om videogames te spelen, maar ik vind het ook kicken om te skydiven. De vele restaurantjes zijn ook erg lekker, het liefste eet ik van die poké bowls. Kortom, ik vermaak me prima hier in Utrecht!”

Ga je ook nog regelmatig terug naar Frankijk om familie en vrienden te bezoeken, of andersom?
“Met alle coronamaatregelen is dat natuurlijk wat lastiger geweest de afgelopen maanden. Maar als mijn familie een kans ziet om te komen, dan zullen ze zeker langskomen. Als ik een wedstrijd heb in Utrecht komen mijn broer, zus en vrienden wel regelmatig kijken.”

Wat verwacht van je RKC Waalwijk, dat wisselende resultaten heeft geboekt in de eerste wedstrijden?
“Tegen RKC Waalwijk zal het zaterdag weer een wedstrijd op zich worden. Ik verwacht dat we zelf meer de bal zullen hebben en dat wij het spel moeten maken. Met een goede organisatie een veel creativiteit moeten we in staat zijn RKC Waalwijk te verslaan en daar gaan we alles aan doen.”

Het volledige interview met Sylla, evenals informatie over de selecties van beide teams, een lekker en gezond recept, een mooie poster en nog véél meer lees je vanavond in de gratis FC Today!