Spektakelstuk in sfeervol Stadion Galgenwaard

25 september 2021

FC Utrecht wijst PEC Zwolle overtuigend terug: 5-1.

Even ruim als verdiend won FC Utrecht vanavond (zaterdag) van PEC Zwolle. In een sfeervol Stadion Galgenwaard lieten Tasos Douvikas, Moussa Sylla, Bart Ramselaar, Mimoun Mahi en Willem Janssen de Utrechtse voetbalsupporters juichen: 5-1.

De ontlading, de vreugde. En het besef: de punten blijven hier vanavond. Hier, in Stadion Galgenwaard, en nergens anders! Bij het doelpunt dat Mimoun Mahi halverwege de tweede helft van de wedstrijd tegen PEC Zwolle namens FC Utrecht scoort lijkt het allemaal samen te komen. De invaller, amper tien minuten binnen de lijnen, maakt er 4-0 van door een rebound na een puike poeier van Mark van der Maarel te benutten. De buit is binnen, de derde thuiszege van het seizoen komt dan absoluut niet meer in gevaar.

Sterke fase
Het doelpunt van Mahi komt in een fase van de partij waarin de Utrechters over de Zwollenaren heen denderen. Het eerste wapenfeit in de tien minuten waarin FC Utrecht de pot beslist: een schot van Mahi, op de paal. Amper twee minuten later is het wél raak. Op aangeven van Mahi schiet Moussa Sylla de 2-0 binnen. Vijf minuten later gaat de bal op de stip na een overtreding van Rico Strieder op Mike van der Hoorn. Bart Ramselaar is het die de pingel omzet in de 3-0.

Douvikas schrijft geschiedenis
Ramselaar is de tweede FC Utrecht-speler die trefzeker is vanaf elf meter in de partij tegen PEC Zwolle. Tasos Douvikas benut voor de rust al een strafschop. De Griek mag aanleggen van elf meter na een overtreding van Siemen Voet op Ramselaar, en oog in oog met zijn landgenoot Kostas Lamprou blijft Douvikas koel. Hij opent de score en schrijft en passant historie. De 1-0 die hij maakt, is namelijk de 2500ste Eredivisiegoal aller tijden van FC Utrecht. Je kunt HIER meer lezen over die mijlpaal.

Captain Janssen maakt nummer 2504
Nummer 2501, 2502, 2503 en 2504 volgen in een kolkend Stadion Galgenwaard ook nog. Het laatste doelpunt in die rij wordt gemaakt door aanvoerder Willem Janssen, die vlak voor tijd de marge weer op vier brengt nadat een kwartier voor tijd Mustafa Saymak met een afstandsschot de Zwolse eer heeft gered (4-1). Janssen werkt een bal over de doellijn die door Van der Hoorn en Adrián Dalmau al een heel eind de goede richting in is gebracht: 5-1.

Veel punten, veel doelpunten
En zo staat de puntenteller van het FC Utrecht van Hoofdtrainer René Hake na zeven speelrondes in de Eredivisie op veertien. De laatste keer dat de Utrechters na zeven Eredivisiepartijen meer punten verzamelden, was in het seizoen 2009/2010. Toen was de oogst na zeven duels zestien punten. De productiviteit van de Domstedelingen liegt er niet om: zeventien doelpunten werden er al gemaakt dit seizoen. De enige eerdere keer dat FC Utrecht na zeven speeldagen zoveel goals op de teller had staan, was in het seizoen 2004/2005.

Komend weekend: Ajax-uit
De volgende wedstrijd voor FC Utrecht: Ajax-uit. De FC uit de Domstad gaat op zondag 3 oktober op bezoek in de Johan Cruijff ArenA, waar die dag om 14.30 uur wordt afgetrapt. Na het duel in Amsterdam volgt een interlandbreak. Voor FC Utrecht gaat op zondag 17 oktober de Eredivisie dan weer verder met een uitmatch tegen AZ. De volgende thuispartij van de Utrechters laat nog even op zich wachten; die is op zaterdag 23 oktober. Dan komt sc Heerenveen op bezoek in Utrecht.    

FC Utrecht - PEC Zwolle 5-1 (1-0)
11 Tasos Douvikas (strafschop) 1-0
59 Moussa Sylla 2-0
65 Bart Ramselaar (strafschop) 3-0
66 Mimoun Mahi 4-0 
75 Mustafa Saymak 4-1
86 Willem Janssen 5-1

Gele kaart: Rico Strieder (PEC Zwolle).

Toeschouwers: 19.451.

Scheidsrechter: Allard Lindhout.

Opstelling FC Utrecht:
Maarten Paes; Mark van der Maarel, Mike van der Hoorn, Willem Janssen, Django Warmerdam; Adam Maher, Quinten Timber (55. Joris van Overeem), Bart Ramselaar (78. Adrián Dalmau); Moussa Sylla (78. Mohamed Mallahi), Tasos Douvikas (72. Sander van de Streek), Othmane Boussaid (55. Mimoun Mahi). 

Opstelling PEC Zwolle: 
Kostas Lamprou; Mark Pabai, Bram van Polen, Siemen Voet, Yuta Nakayama; Rico Strieder, Thomas van den Belt (61. Mustafa Saymak), Dean Huiberts (73. Ryan Koolwijk); Daishawn Redan (73. Kenneth Paal), Slobodan Tedic, Gervane Kastaneer (61. Leandro Fernandes).