Opnieuw beloftenclash voor Jong FC Utrecht: Jong PSV-thuis

13 september 2021

Team van Hoofdtrainer Darije Kalezic vanavond (maandag) in actie op uitverkocht Sportcomplex Zoudenbalch.

Kruiste Jong FC Utrecht afgelopen vrijdag nog – met succes, overigens: er werd in Wijdewormer met 0-1 gewonnen door de Utrechters – de degens met Jong AZ, vanavond (maandag) staat een Keuken Kampioen Divisie-wedstrijd tegen Jong PSV op het programma voor de ploeg van Hoofdtrainer Darije Kalezic. Het duel met de Eindhovenaren begint op een uitverkocht Sportcomplex Zoudenbalch om 20.00 uur.

Eén doelpunt van Nick Venema was voldoende voor de volle mep, afgelopen vrijdag in Wijdewormer. Daar was Jong FC Utrecht met 0-1 te sterk voor Jong AZ, dat uit de eerste vier duels de maximale score van twaalf punten haalde en aan kop ging in de Keuken Kampioen Divisie. Voor Venema betekende het zijn vierde treffer van deze jaargang, voor de talenten uit de Domstad was het de vierde partij op rij waarin ze ongeslagen bleven.

Sterke serie
Die serie werd ingezet in Flevoland, waar het uitduel met Almere City FC in 1-1 eindigde. Daarna volgde in Zuid-Holland een remise tegen FC Dordrecht (2-2), waarna van de Noord-Hollandse tegenstanders Telstar (3-0) en Jong AZ (0-1) niet alleen werd gewonnen, maar ook tot twee keer toe de nul werd gehouden.

Jong PSV met vertrouwen naar Utrecht
Het Jong PSV van Ruud van Nistelrooy tankte afgelopen vrijdag ook drie punten én vertrouwen. De Eindhovenaren waren op De Herdgang met 3-1 te sterk voor Jong Ajax en boekten daarmee hun tweede zege van het seizoen. Ook die andere overwinning werd gevierd in een thuisduel; op 23 augustus ging FC Eindhoven in een stadsderby met 3-2 over de knie tegen het talententeam van PSV.

Twee om drie
Vijf keer eerder speelde Jong FC Utrecht in de Eerste Divisie een thuispartij tegen Jong PSV. Twee keer bleven de punten in Utrecht (3-2 in seizoen 2018/2019 en 3-0 in jaargang 2019/2020) en drie maal gingen de Eindhovenaren ermee aan de haal.

Live verslag via Twitter
Alle beschikbare kaarten voor Jong FC Utrecht – Jong PSV zijn al over de toonbank gegaan. Niet van de partij op Sportcomplex Zoudenbalch vanavond, maar wel benieuwd naar het verloop van de wedstrijd? FC Utrecht doet via Twitter rechtstreeks verslag.