Kick-off Partnerclubs: drukbezochte bijeenkomst in Stadion Galgenwaard

10 september 2021

Nu de bal op alle velden eindelijk weer rolt, gaan FC Utrecht en alle aangesloten Partnerclubs vol nieuwe energie een nieuwe jaargang in.

Meer dan 75 Partnerclubs van FC Utrecht waren vertegenwoordigd bij de zogeheten Kick-Off die eerder deze week plaatsvond in Stadion Galgenwaard. De op de hoofdtribune van het Utrechtse stadion bijeengekomen clubvertegenwoordigers lieten zich door onder anderen Hoofd Jeugdopleiding Robin Pronk en Coördinator Partnerclubs David Vecht bijpraten.

Pronk verzorgde het openingswoord en stipte daarin aan hoe belangrijk de Partnerclubs zijn voor FC Utrecht. Vecht nam daarna het woord en vertelde de aanwezigen over de zogeheten Pre-Academie en de nieuwe Topcoach Opleiding. Dat is een opleidingstraject voor talentvolle jeugdtrainers van Partnerclubs, die gedurende één seizoen bij FC Utrecht een opleiding krijgen. Zestien talentvolle, ambitieuze jeugdtrainers zijn aan dat traject begonnen.

De extra inzet van het commerciële team van FC Utrecht richting de Partnerclubs, alsmede zijn eigen rol als ambassadeur waren zaken waarover Gert Kruys vervolgens onder meer vertelde.

Nathan Voet, Projectcoördinator Strategie & Innovatie bij FC Utrecht, stipte tijdens zijn speech het maatschappelijke belang van voetbalverenigingen aan, en ging in op hoe duidelijk dit tijdens de Coronaperiode is geworden.

Als laatste ging het over de rol van een Vertrouwenspersoon binnen een club. Daarover spraken Marlou Peeters en Marga van Loef, die bij FC Utrecht samen deze rol vervullen.

Na afloop van het formele en informatieve gedeelte van de bijeenkomst maakten de aanwezigen tegen het decor van een ondergaande zon van de gelegenheid gebruik met elkaar bij te praten en ervaringen en tips met elkaar uit te wisselen. Zo was de Kick-Off niet alleen informatief en formeel, maar ook informeel en gezellig. En, bovenal: zeer geslaagd.