Jong FC Utrecht verslaat koploper Jong AZ

10 september 2021

Beste seizoensstart ooit in de Keuken Kampioen Divisie.

Jong FC Utrecht boekt een knappe overwinning op Jong AZ. Door een treffer van Nick Venema winnen de Domstedelingen met 0-1. Voor Jong FC Utrecht betekent het dat ze, sinds de promotie naar de Keuken Kampioen Divisie, de beste seizoensstart ooit beleven.

Een prachtig staaltje teamwork. Zo kan je de eerste en enige treffer van deze avond omschrijven. Na bijna een uur te hebben gespeeld wordt Gabriël Culhaci vanuit het middenveld ingespeeld. De speler van Jong FC Utrecht laat de bal bewust door zijn benen gaan, waardoor Djevencio van der Kust de bal in ontvangst kan nemen en door kan rennen richting de achterlijn. De linksback geeft voor en ziet de bal worden binnengekopt door Nick Venema. Met zijn 50e treffer in de Keuken Kampioen Divisie beslist de spits deze wedstrijd: 0-1.

Openingsfase
Jong FC Utrecht komt sterk uit de startblokken. De ploeg van Hoofdtrainer Darije Kalezic zet direct druk op de Alkmaarse verdediging, maar helaas weten de Domstedelingen het overwicht in deze fase van de wedstrijd niet om te zetten tot een doelpunt. Doelman Sem Westerveld moet één keer in actie komen. Een poging van Rayan El Azrak eindig klemvast in de handen van de goalie van de Alkmaarders.

Afgekeurde goal
Een paar minuten na de poging van El Azrak applaudisseert het aanwezig publiek in het AFAS Trainingscomplex. Ernest Poku zet zojuist de Alkmaarders op een voorsprong. Maar na overleg met één van zijn assistenten keurt scheidsrechter Sam Dröge het doelpunt af. De corner voorafgaand aan het doelpunt was te vroeg genomen.

Hectisch kwartier
Met nog ruim een kwartier te spelen doet Jong AZ er alles aan om ervoor te zorgen dat ze van de hatelijke nul afkomen. Eerst is het een afstandsschot van Bram Franken waar Fabian de Keijzer op een fraaie wijze redding weet te brengen. Even later wordt de doelman geholpen door Culhaci. De vleugelspeler van Jong FC Utrecht kopt de bal van zijn eigen doellijn en voorkomt daarmee een gelijkmaker van Yusuf Barasi.

Beste seizoensstart ooit
Deze 0-1 overwinning op Jong AZ betekent voor Jong FC Utrecht de beste seizoensstart ooit in de Keuken Kampioen Divisie. Voorafgaand aan het duel stond de teller na vier duels op vijf punten (één overwinning, twee keer een gelijkspel en één nederlaag), met deze drie punten erbij komt de teller op acht punten te staan. Jong FC Utrecht vindt zichzelf momenteel op de negende positie.

Volgende wedstrijd
De ploeg van Hoofdtrainer Darije Kalezic komt aankomende maandag alweer in actie. Op die dag nemen de Domstedelingen het op tegen de beloftenploeg van PSV. De Brabanders speelden vandaag tegen Jong Ajax. Die wedstrijd eindigde in een 3-1 overwinning voor Jong PSV. Aanstaande maandag wordt er om 20.00 uur op Sportcomplex Zoudenbalch afgetrapt voor het duel met de Brabanders.

Jong AZ - Jong FC Utrecht 0-1 (0-0)
57. Nick Venema 0-1

Gele kaarten: Raymond Huizing (Jong FC Utrecht), Albert Lottin (Jong FC Utrecht), Bram Franken (Jong AZ), Djevencio van der Kust (Jong FC Utrecht), Eros Maddy (Jong FC Utrecht)

Rode kaarten: -

Toeschouwers: 270.

Scheidsrechter: Sam Dröge

Opstelling Jong AZ:
Sem Westerveld; Joey Jacobs, Maxim Dekkers (84. Maxim Dekker), Tijs Velthuis, Sem Dirks; Peer Koopmeiners (63. Victor Christiansson), Fedde de Jong (73. Richard Sedlácek), Bram Franken; Mohamed Taabouni (63. Iman Griffith), Ernest Poku (63. Robin Lathouwers), Yusuf Barasi

Opstelling Jong FC Utrecht:
Fabian de Keijzer; Raymond Huizing (56. Julliani Eersteling), Rick Meissen, Ruben Kluivert (66. Kjeld van den Hoek), Djevencio van der Kust; Gabriël Culhaci, Rayan El Azrak (89. Eros Maddy), Yuya Ikeshita (89. Imanuel Bonsu), Albert Lottin (56. Oussama Alou); Mees Rijks, Nick Venema