Jong FC Utrecht op bezoek bij koploper Jong AZ

10 september 2021

Een Keuken Kampioen Divisie-beloftenonderonsje vanavond (vrijdag) in Wijdewormer.

Voor Jong FC Utrecht gaat de Keuken Kampioen Divisie, na een weekend zonder competitievoetbal, vanavond (vrijdag) verder in Wijdewormer. Daar, op het AFAS Trainingscomplex, speelt het team van Hoofdtrainer Darije Kalezic tegen Jong AZ. Het uitduel met de koploper begint om 20.00 uur.

Precies twee weken geleden is het dat Jong FC Utrecht voor het laatst in de Keuken Kampioen Divisie in actie kwam. De Utrechtse talenten waren op vrijdag 27 augustus op Sportcomplex Zoudenbalch een maatje te groot voor Telstar. De Witte Leeuwen werden met 3-0 verslagen dankzij doelpunten van Ruben Kluivert, Nick Venema en Mohamed Mallahi, die tegen de equipe uit Velsen-Zuid zijn honderdste Keuken Kampioen Divisie-wedstrijd namens Jong FC Utrecht speelde.

Ruime zege in oefenduel
Hoewel er geen competitieverplichtingen waren afgelopen weekend voor het team van Kalezic, kwamen de Utrechtse beloften vorige week wel in actie. In een vriendschappelijke partij tegen het UR La Louvière Centre van oud-speler van FC Utrecht Marc-Antoine Fortuné werd een riante overwinning geboekt: 5-2 werd het. Mees Rijks, Bagus Kahfi (allebei twee goals) en Juruël Bernadina namen de Utrechtse doelpuntenproductie voor hun rekening.

Alkmaarders uitermate efficiënt
Met een ongeslagen run van drie competitiepartijen – aan de 3-0 zege op Telstar gingen remises in uitduels met FC Dordrecht en Almere City FC vooraf – trekt het team van Kalezic vanavond naar het Noord-Hollandse Wijdewormer, waar het tegenover een tot nu toe foutloos Jong AZ staat. De Alkmaarders wonnen van Almere City FC, Helmond Sport, TOP Oss en VVV-Venlo en gaan met een score van twaalf uit vier aan kop in de Keuken Kampioen Divisie. De Noord-Hollanders zijn uitermate efficiënt; alle zeges werden geboekt met slechts één doelpunt verschil.

Drie keer eerder Jong AZ-uit
In de Keuken Kampioen Divisie ging Jong FC Utrecht drie keer eerder op bezoek bij Jong AZ. Op 30 maart 2018 werd er met 1-3 gewonnen (in een tijdsbestek van 25 minuten scoorde Nick Venema toen drie keer), op 12 oktober 2018 werd het 2-2 (Sylla Sow en Jeredy Hilterman zorgden voor de Utrechtse goals) en op 12 februari 2021 bleven ondanks twee treffers van Hilterman de punten in Alkmaar: 3-2.

Live verslag via Twitter
Jong AZ – Jong FC Utrecht begint vanavond in Wijdewormer om 20.00 uur. FC Utrecht doet vanuit Noord-Holland via Twitter rechtstreeks verslag van de wedstrijd, waarvan flitsen ook te zien zullen zijn in het schakelprogramma op ESPN.