Jong FC Utrecht gaat voor primeur in Helmond

17 september 2021

Beloftenploeg vanavond (vrijdag) weer in actie in Keuken Kampioen Divisie.

Jong FC Utrecht speelt vanavond (vrijdag) uit tegen Helmond Sport. Daar, in het SolarUnie Stadion, gaat het team van Hoofdtrainer Darije Kalezic trachten iets voor elkaar te boksen dat nog nooit eerder lukte: als winnaar van het veld stappen. De Keuken Kampioen Divisie-uitpartij tegen de Helmonders begint om 20.00 uur.

Het beloftenteam van FC Utrecht is in the winning mood. De equipe van Kalezic won inmiddels al drie keer op rij. Na een 3-0 zege op Telstar werden in beloftenonderonsjes ook Jong AZ (0-1 in Wijdewormer) en Jong PSV (2-1 in Utrecht) verslagen. Dankzij die puike serie is Jong FC Utrecht opgeklommen naar de derde plaats op de Keuken Kampioen Divisie-ranglijst. Diezelfde stek neemt trouwens teamtopscorer Nick Venema in op de topschuttersranking van de Keuken Kampioen Divisie. Alleen Excelsior’s Thijs Dallinga en NAC Breda’s Ralf Seuntjens scoorden vaker dan de aanvaller van het Utrechtse beloftenteam.

Op jacht naar een primeur
En dus kan het niet anders of Jong FC Utrecht gaat vandaag met een goed gevoel op weg naar Helmond. Daar, in het SolarUnie Stadion, wacht een treffen met een heuse angstgegner. Ga maar na: sinds de toetreding van Jong FC Utrecht tot de Eerste Divisie werd Helmond Sport-uit vier keer gespeeld. Op 24 februari 2017 werd in Helmond nog een punt geoogst (1-1), maar daarna volgden louter nederlagen. Het werd 2-0 op 16 februari 2018 en 21 december 2018, en op 19 maart van dit jaar stond er na dik negentig minuten spelen een 2-1 score op het bord in het voordeel van de Brabanders. Winnen in Helmond, kortom: het lukte Jong FC Utrecht tot nu toe nog nooit. De jacht op een primeur wordt vanavond dus geopend door het team van Kalezic.

Brabanders pakten alle punten op eigen veld
Het Helmond Sport van aanvoerder Robin van der Meer, ex-FC Utrecht, staat na zes speeldagen op de zeventiende plaats in de Keuken Kampioen Divisie. Er staan bij de Brabanders zes punten op de teller. De twee wedstrijden die de rood-zwarten wonnen, waren thuisduels. Jong PSV en FC Emmen werden allebei met 1-0 verslagen door het door Wil Boessen getrainde team, die naast Van der Meer over nog twee oud-spelers van FC Utrecht kan beschikken: Mike Havekotte en Ahmed Azmi.

Live verslag via Twitter
Flitsen van Helmond Sport – Jong FC Utrecht komen voorbij in het schakelprogramma dat ESPN vanavond uitzendt. Via Twitter doet FC Utrecht vanuit het SolarUnie Stadion bovendien rechtstreeks verslag van de wedstrijd.