Tasos Douvikas maakte afgelopen zondag, in de uitwedstrijd tegen Kosovo, voor het eerst een doelpunt namens de nationale ploeg van Griekenland. De aanvaller van FC Utrecht bezorgde de Grieken in Prishtina in de WK-kwalificatiewedstrijd een 0-1 voorsprong, nadat hij enkele dagen eerder als invaller ook al speelminuten maakte in een oefenpartij tegen Zwitserland. De eerste interlandgoal van Douvikas leverde de Grieken uiteindelijk een punt op. In de blessuretijd, toen Douvikas door bondscoach John van ’t Schip al was vervangen, maakte Lazio Roma-spits Vedat Muriqi namens Kosovo namelijk nog de 1-1.

Niet alleen was Kosovo-uit voor Douvikas de wedstrijd waarin hij zijn eerste goal maakte als international, ook was het de eerste partij waarin hij in de nationale ploeg in de basis stond. Woensdagavond, in Athene, behoorde de FC Utrecht-spits opnieuw tot de Griekse basiself. En wederom was hij rechtstreeks betrokken bij de openingstreffer. Deze keer fungeerde Douvikas bij de 1-0 als aangever. Tasos Bakasetas, van het Turkse Trabzonspor, scoorde na het voorbereidende werk van de FC Utrecht’er. Doelpunten van Vangelis Pavlivis (AZ, 2-0) en Robin Quaison (Al-Ettifaq, 2-1) nadat Douvikas werden vervangen zorgden voor de eindstand.

Debuut voor Timber en De Keijzer
In de EK-kwalificatiewedstrijd Jong Oranje – Jong Moldavië maakten FC Utrecht’s Fabian de Keijzer en Quinten Timber afgelopen dinsdag hun debuut in het Nederlandse Onder 21-team. De Keijzer maakte in De Adelaarshorst in Deventer de negentig minuten vol en mocht ook direct zijn eerste clean sheet bijschrijven: 3-0. Timber, die enkele dagen eerder door bondscoach Louis van Gaal nog bij een training van het Nederlands Elftal was gehaald, werd na 75 minuten vervangen. De Nederlandse doelpunten tegen de Moldaviërs werden gemaakt door Joshua Zirkzee (RSC Anderlecht), Jurgen Ekkelenkamp (Hertha BSC) en Brian Brobbey (RB Leipzig).

Met Jong België was Othmane Boussaid afgereisd naar Turkije, en met resultaat. De Belgen, die hun eerste EK-kwalificatiewedstrijd al overtuigend wonnen van Jong Kazachstan, legden ook Jong Turkije over de knie. Het werd in Bursa 0-3 voor de ploeg van bondscoach Jacky Mathijssen, die deze keer geen beroep deed op FC Utrecht’er Boussaid.