Historisch punt voor Jong FC Utrecht tegen De Graafschap

24 september 2021

Jong FC Utrecht pakt voor het eerst in de historie een punt in Doetinchem.

Jong FC Utrecht beleefde vandaag een historische avond tegen De Graafschap. Vlak voor tijd leek Jong FC Utrecht op een overwinning af te stevenen, maar door een treffer van Philip Brittijn moet de beloftenploeg van FC Utrecht genoegen nemen met een punt. Een historisch punt. Nog nooit eerder lukte het Jong FC Utrecht om een punt uit Doetinchem mee te nemen. De Domstedelingen klimmen daardoor naar de tweede plek in de Keuken Kampioen Divisie.

Met nog drie minuten op de klok lijkt Jong FC Utrecht een ongekende prestatie af te gaan leveren. Het team van Hoofdtrainer Darije Kalezic is zojuist op 1-2 gekomen en lijkt drie punten te gaan pakken in Doetinchem. Lijkt, want De Graafschap probeert met man en macht nog de gelijkmaker te scoren. En in de slotseconden van de wedstrijd lukt het dan toch. Het is Philip Brittijn die de bal tegen de touwen werkt. Erg zuur. Desondanks kan Jong FC Utrecht terugkijken op een knappe prestatie. Tot nu toe lukte het de beloftenploeg van FC Utrecht nog nooit om vanuit Doetinchem een punt mee te nemen naar de Domstad.

Openingstreffer
Het zijn de Superboeren die vanavond ook de score openen. Met nog ruim vijf minuten te gaan totdat het rustsignaal klinkt is De Graafschap in de aanval. Een voorzet vanaf links wordt met de borst door Joey Konings klaargelegd voor Rick Dekker. Met een aanloopje poeiert de 26-jarige middenvelder de bal vervolgens snoeihard achter doelman Fabian de Keijzer. Een vervelende thee voor Jong FC Utrecht, Dekker opent daarmee niet alleen de score maar zorgt tevens ook voor de ruststand op het scorebord.

Eigen goal
Jong FC Utrecht komt in de tweede helft goed uit de startblokken. De Domstedelingen zoeken continu de aanval en uiteindelijk ook met succes. Gabriël Culhaci dribbelt aan de linkerflank langs enkele spelers van De Graafschap en vindt de ruimte om een lage voorzet te geven richting het zestienmetergebied. De voorzet wordt ongelukkig door Jeffry Fortes in het eigen doel gewerkt: 1-1. Zes minuten na de start van de tweede helft is dit het zetje wat Jong FC Utrecht kan gebruiken.

Invalbeurt
Met nog vijf minuten op de klok lijken De Graafschap en Jong FC Utrecht op een gelijkspel af te gaan. Hoofdtrainer Darije Kalezic brengt wat verse krachten in het veld, waaronder Derensili Sanches Fernandes en Joshua Mukeh. Laatstgenoemde weet met een prachtige pass de andere invaller één-op-één te zetten met doelman Hidde Jurjus. Sanches Fernandes twijfelt geen moment, blijft koelbloedig en chipt de bal over de doelman van De Graafschap heen: 1-2.

FC Emmen
Over exact een week komt Jong FC Utrecht weer in actie. De ploeg van Hoofdtrainer Darije Kalezic neemt het dan op tegen FC Emmen. Dat betekent een weerzien met oud-spits van Jong FC Utrecht: Jeredy Hilterman. De Emmenaren wonnen vanavond met 2-0 van FC Den Bosch. Om 20.00 uur wordt er die dag afgetrapt voor het duel met de huidige nummer negen van de Keuken Kampioen Divisie.

De Graafschap - Jong FC Utrecht 2-2 (1-0)
39. Rick Dekker 1-0
51. Jeffry Fortes (E.d.) 1-1
87. Derensili Sanches Fernandes
90. Philip Brittijn

Gele kaarten: Davy van den Berg (Jong FC Utrecht), Rick Dekker (De Graafschap), Djevencio van der Kust (Jong FC Utrecht)

Rode kaarten: -

Toeschouwers: 7.698

Scheidsrechter: Jannick van der Laan

Opstelling De Graafschap:
Hidde Jurjus; Julian Lelieveld, Jasper van Heertum, Jeffry Fortes, Roland Baas; Rick Dekker, Jesse Schuurman; Hicham Acheffay (67. Philip Brittijn), Elmo Lieftink (81. Johnatan Opoku), Giovanni Korte (81. Camiel Neghli); Joey Konings (67. Devin Haen)

Opstelling Jong FC Utrecht:
Fabian de Keijzer; Sylian Mokono (56. Julliani Eersteling), Rick Meissen, Kjeld van den Hoek, Gabriël Culhaci (84. Derensili Sanches Fernandes); Davy van den Berg, Yuya Ikeshita; Mohamed Mallahi (46. Mees Rijks), Rayan El Azrak (68. Eros Maddy), Djevencio van der Kust; Nick Venema (84. Joshua Mukeh).