Hake: ‘De jongens hebben het goed opgepakt’

22 september 2021

Hoofdtrainer René Hake na de overwinning op NEC.

Een driepunter voor FC Utrecht! In het Goffertstadion winnen de Domstedelingen met 0-3 dankzij doelpunten van Bart Ramselaar (twee keer) en Tasos Douvikas. Na afloop stond Hoofdtrainer René Hake voor de camera om na te beschouwen op deze overwinning.

“Over het algemeen ben ik zeker trots op de mannen”, begint Hoofdtrainer René Hake zijn antwoord op de vraag of hij trots is op zijn ploeg. “Na een 0-3 uitoverwinning kunnen we zeker trots zijn.” Of effectiviteit dan het goede woord is? “Eén van de denk ik. Maar ook de reactie van de ploeg na de afgelopen twee wedstrijden dat we minder goed voor de dag zijn gekomen vind ik erg goed. Bepaalde resultaten die we wilden halen glipten ons door de vingers. Dan is het noodzaak om vandaag te winnen. Als je dan snel op voorsprong komt, dan helpt dat. Maar uiteindelijk vind ik ook dat we de eerste helft te weinig overtuiging hadden om door te drukken. We hadden een wel een paar goede momenten, maar NEC ook. Daar moeten we eerlijk in zijn.” 

“Uiteindelijk in de rust de puntjes op de i kunnen zetten en met elkaar afgesproken dat we voor de 0-2 wilden gaan. Ik vond ons tweede doelpunt uitstekend uitgespeeld. Dat we dan ook nog eens 0-3 maken, dat is gewoon prima. Geen goal tegen. Ik denk een wisselvallige eerste helft en een goede tweede helft vanuit onze kant.” 

Bekijk hieronder de volledige nabeschouwing.