FC Utrecht versterkt bestaande banden in Amersfoort

10 september 2021

Samenwerking tussen Eredivisionist, gemeente Amersfoort en NV SRO wordt geïntensiveerd.

De bestaande banden intensiveren en nog meer met elkaar samenwerken op maatschappelijk vlak. Dat is het gezamenlijke streven van FC Utrecht, gemeente Amersfoort en NV SRO, zoals dat vandaag (vrijdag) werd uitgesproken door Financieel & Operationeel Directeur Edo Keuning van FC Utrecht, wethouder Roald van der Linde van de gemeente Amersfoort en directeur Marjon van Vilsteren – van Oostveen van NV SRO. NV SRO is, met de buurtsportcoaches, verantwoordelijk voor de coördinatie en uitvoer van de samenwerking.

Samenwerken doen FC Utrecht en de gemeente Amersfoort al meerdere jaren. Zo gaan er jaarlijks kwetsbare senioren uit Amersfoort naar het FC Utrecht Kerstdiner, dat in Stadion Galgenwaard wordt gehouden. Afgelopen jaar was dat vanwege Corona niet mogelijk en zijn er, met behulp van lokale cateraars, kerstdiners bezorgd bij senioren in Amersfoort. Ook is er gezamenlijk een inzamelactie op touw gezet voor de voedsel-, kleding- en speelgoedbank.

En ook deze jaargang worden de krachten door FC Utrecht en gemeente Amersfoort gebundeld. Het doel ervan: het bevorderen van een gezonde leefstijl bij kinderen en het bestrijden van eenzaamheid bij senioren. Voor dit seizoen ligt de nadruk op het creëren van een zo vitaal, gezond en fit mogelijke wijk, waarin centraal staat dat FC Utrecht en de gemeente Amersfoort gezamenlijk kinderen en jongeren willen inspireren en enthousiasmeren. Ook het enthousiasmeren, motiveren en inspireren van jongeren in de wijk Kruiskamp/Koppel om zelfstandig activiteiten te begeleiden en hun eigen community te vormen waarbij bewegen centraal staat, is één van de speerpunten voor dit seizoen. De buurtsportcoaches begeleiden de jongeren bij dit traject.