FC Utrecht TopCoach Opleiding van start gegaan

28 september 2021

Eerste bijeenkomst van nieuwe opleiding voor talentvolle en enthousiaste trainer/coaches is een feit.

De eerste bijeenkomst van de FC Utrecht TopCoach Opleiding, een opleiding voor talentvolle en enthousiaste trainer/coaches, zit erop. Afgelopen zaterdag kwamen op Sportcomplex Zoudenbalch 17 deelnemers, afkomstig van 14 Partnerclubs van FC Utrecht, bij elkaar.

Hoofd Opleidingen Robin Pronk nam de aftrap van de eerste sessie van de opleiding voor zijn rekening. Onder leiding van Coördinator Partnerclubs David Vecht van FC Utrecht maakten de trainer/coaches vervolgens kennis met de cultuur van FC Utrecht. Het thema Cultuur en de waarden van FC Utrecht en hoe die binnen het eigen team te ontwikkelen stonden dan ook centraal.

In het bijzijn van Manager Partnerclubs Bas van den Brink en voormalig aanvoerder en trainer/coach van FC Utrecht Jean-Paul de Jong werd gesproken over de definitie van cultuur en de wijze waarop coaches daar invloed op hebben. Onder anderen oud-speler van de Utrechtse FC Ruud Berger maakte deel uit van de groep trainer/coaches, die middels een door prominente supporter Korneel Evers voorgedragen ode werd voorzien van extra FC Utrecht-input.

Ter afsluiting van de lesdag bezocht het gezelschap de Eredivisiewedstrijd FC Utrecht – PEC Zwolle in Stadion Galgenwaard.

Medio oktober gaat de opleiding verder met gastdocentschap vanuit de academiecoaches. Het belooft een leerzaam seizoen te worden voor de deelnemers aan de FC Utrecht TopCoach Opleiding.

FC Utrecht wenst alle deelnemers een leerzame tijd toe en hoopt dat zij de opgedane kennis zullen delen met hun eigen spelers en collega’s bij hun respectievelijke Partnerclubs.