FC Utrecht in oefenduel langs Cercle Brugge

02 september 2021

Eredivisionist in Stadion Galgenwaard met 3-1 te sterk voor Jupiler Pro League-ploeg.

FC Utrecht heeft de imposante reeks van ongeslagen partijen tegen Belgische teams van dit seizoen doorgetrokken. Ook tegen de achtste tegenstander uit België die de Domstedelingen deze jaargang troffen, hielden de manschappen van Hoofdtrainer René Hake de rug overtuigend recht. Jupiler Pro League-team Cercle Brugge werd vanmiddag (donderdag) met 3-1 verslagen. 

Het doorzetten is van Joris van Overeem, die tot drie keer toe op karakter een duel van een Cercle Brugge-speler wint, en daardoor Mohamed Mallahi kan aanspelen. De rechtsbuiten gaat af op het doel van Wanderson en speelt Mimoun Mahi aan, die op zijn beurt het overzicht bewaart en de bal teruggeeft aan Mallahi. De invaller schiet en troeft de Braziliaanse sluitpost af: 3-0, halverwege de tweede helft, voor FC Utrecht.

Van der Hoorn opent de score
Het is een verdiende voorsprong voor de Utrechters, die na een openingsfase waarin het aftasten is de touwtjes in het eigen Stadion Galgenwaard stevig in handen nemen en Cercle Brugge ver terugdringen op eigen helft. Gaandeweg de eerste helft ontstaan er kansen voor Adrián Dalmau, Bart Ramselaar, Joris van Overeem, Davy van den Berg en Simon Gustafson, maar steeds leveren die geen goal op. In de nodige gevallen is Sébastien Bruzzese, de Belgische Italiaan die in de eerste helft het Cercle Brugge-doel verdedigt, degene die een Utrechts feestje voorkomt. Maar vlak voor de break moet ook hij het antwoord op een FC Utrecht-doelpoging schuldig blijven. Mike van der Hoorn werkt van dichtbij de 1-0 binnen.

Benamar verdubbelt de marge
In het tweede bedrijf, nadat FC Utrecht in de break zeven keer heeft gewisseld, is het spelbeeld hetzelfde als voor de rust. FC Utrecht dicteert en Cercle Brugge houdt tegen. Dat gaat de Belgen een dik kwartier goed af, maar de ploeg uit Brugge kan niet voorkomen dat ook het tweede doelpunt van de middag wordt gescoord door een FC Utrecht-verdediger. Benaissa Benamar heerst in de lucht en knikt de bal binnen: 2-0.

Somers redt de eer
Na de 3-0 van Mallahi, die niet lang na Benamar’s 2-0 valt, laten de Utrechters enkele mogelijkheden om de score nog verder op te voeren onbenut. Aan de andere kant van het veld redt Thibo Somers namens Cercle Brugge de eer. Van dichtbij passeert hij Eric Oelschlägel, die evenals Van den Berg, Van Overeem en Dalmau de negentig minuten volmaakt deze middag: 3-1.

Ongeslagen reeks doorgetrokken
Voor FC Utrecht betekent de overwinning op Cercle Brugge dat de ongeslagen reeks tegen Belgische teams dit seizoen wordt uitgebreid van zeven naar acht. De Utrechters wonnen dit seizoen al van KV Mechelen (7-2), KAA Gent (3-0), Club Brugge (4-2) en Beerschot (2-1) en speelden tegen Royal Antwerp FC (2-2), RSC Anderlecht (1-1) en SV Zulte Waregem (0-0) gelijk. 

FC Twente-uit, dan RKC Waalwijk-thuis
Dat FC Utrecht deze donderdagmiddag tegen Cercle Brugge oefent - op de wedstrijd in een zonnig Stadion Galgenwaard komen 501 supporters af - heeft alles te maken met het feit dat er dit weekend geen Eredivisievoetbal is vanwege interlands. Voor de ploeg van Hake begint de competitie op zaterdag 11 september weer. Dan, in de Grolsch Veste in Enschede, is FC Twente de tegenstander van de Utrechters, die in de competitie zeven punten pakten tijdens de eerste drie speeldagen. De volgende thuiswedstrijd van FC Utrecht is op zaterdag 18 september. Dan komt RKC Waalwijk op bezoek in Stadion Galgenwaard. 

FC Utrecht - Cercle Brugge 3-1 (1-0)
42 Mike van der Hoorn 1-0
63 Benaissa Benamar 2-0
69 Mohamed Mallahi 3-0
81 Thibo Somers 3-1

Gele kaart: Davy van den Berg (FC Utrecht).

Toeschouwers: 501.

Opstelling FC Utrecht:
Eric Oelschlägel; Hidde ter Avest (46. Sylian Mokono), Mike van der Hoorn (46. Mark van der Maarel), Willem Janssen (46. Benaissa Benamar), Django Warmerdam (46. Arthur Zagre); Joris van Overeem, Davy van den Berg, Simon Gustafson (46. Sander van de Streek); Moussa Sylla (46. Mohamed Mallahi), Adrián Dalmau, Bart Ramselaar (46. Mimoun Mahi).

Opstelling Cercle Brugge: 
Sébastien Bruzzese (46. Warleson); Robbe Decostere, Serge-Philippe Raux Jao, Alexander Corryn; Franck Kanouté (76. Charles Vanhoutte), Thibo Somers (85. André Godfrinne), Dino Hotic, Leonardo Lopes (46. Hannes van der Bruggen), Vitinho (46. Senna Miangue); Álex Millán (46. Didier La Torre), Rabbi Matondo (46. Waldo Rubio).