Even voorstellen: het Rocket League-team van FC Utrecht eSports

20 september 2021

Patrick Campagne, Justus Zielhuis, Wouter Vrakking, Tim Holland en Bjorn Frank namens Utrechters aan de knoppen in Predator eLeague.

De Rocket League-selectie van FC Utrecht eSports is bekend. Patrick Campagne, Justus Zielhuis, Wouter Vrakking, Tim Holland en Bjorn Frank gaan vanaf donderdag 23 september in de Predator eLeague, presented by Keuken Kampioen Divisie, namens FC Utrecht de sportieve strijd aan in de digitale Rocket League-stadions.

Campagne (Amersfoort), Zielhuis (Leeuwarden), Vrakking (Deinum), Holland (Vriezenveen) en Frank (Susteren) hebben de voorbije jaren hun sporen al ruimschoots verdiend in de Rocket League-scene. Het vijftal is goed op elkaar ingespeeld en als team een geduchte tegenstander voor welke deelnemer dan ook aan toptoernooien in binnen- en buitenland. Afgelopen seizoen streden ze namens SC Cambuur in de door de Keuken Kampioen Divisie georganiseerde Rocket League-competitie en wonnen zij drie van de vier periodetitels. FC Utrecht eSports wil deze jaargang ook om de prijzen spelen in deze mooie, digitale competitie en heeft er alle vertrouwen in dat het daarvoor de juiste Rocket League’ers in huis heeft gehaald.

Rocket League is een populaire game, waarin spelers in een virtueel voetbalstadion met auto’s tegen elkaar strijden met als doel zoveel mogelijk doelpunten te scoren. In Rocket League wordt drie-tegen-drie gespeeld. Omdat wissels noodzakelijk zijn gedurende het seizoen, heeft FC Utrecht speciaal voor deze competitie een selectie samengesteld van vijf spelers. De partijen in de door de Keuken Kampioen Divisie georganiseerde eSports-competitie zijn online live te volgen.

FC Utrecht ziet de deelname aan de deze competitie als een mooie, nieuwe uitdaging en een extra kans om met de eSports-tak van de club naam en faam te maken in de online gamingwereld, waarin de Domstedelingen met diverse in het spel FIFA gespecialiseerde Pro Gamers al enkele jaren actief zijn.

De verrichtingen van de Rocket League-ploeg van FC Utrecht eSports volgen? Dat kan via INSTAGRAM.