eSporters worden klaargestoomd voor nieuwe online seizoen

12 september 2021

Jaey Daalhuisen en Christiaan van der Mark gaan trainingstraject aan op FC Utrecht Topsportcentrum in Overvecht.

eSports is topsport. Een eSporter moet niet alleen uitmuntend zijn in gamen, maar ook mentaal en fysiek topfit zijn. Ter voorbereiding op het nieuwe online seizoen zijn FC Utrecht’s eSporters Jaey Daalhuisen en Christiaan van der Mark begonnen aan een trainingstraject in het FC Utrecht Topsportcentrum in Overvecht. Het tweetal staat gedurende de volledige jaargang 2021/2022 onder begeleiding van het Performance-team van FC Utrecht, om zo in optimale conditie te komen en te blijven.

De eSporters van FC Utrecht letten, met het oog op de te leveren topprestaties, ook goed op hun voeding. Goede voeding zorgt ervoor dat je een fitte en heldere geest blijft houden, ook bij tegenslagen. Daarnaast blijf je met de juiste voeding langer geconcentreerd en krijg je er energie van. Een goed voedingspatroon draagt ook bij aan de optimalisatie van mentale kracht. Om mentaal sterk te zijn, hetgeen voor een eSporter ook uitermate belangrijk is dien je in een goede conditie te zijn en regelmatig te sporten. Je moet je kunnen concentreren, positief blijven en kunnen omgaan met tegenslagen. Ook een goed slaapritme is enorm van belang. Grote winst is in de nacht te behalen door goed je rust te pakken.

Met de stijgende populariteit van gaming en het succes van eSports ontstaan ook nieuwe problemen, zoals gameverslaving en een tekort aan lichamelijke beweging. Door het inzetten van Daalhuisen en Van der Mark als FC Utrecht eSports-rolmodellen inspireert FC Utrecht jeugd om het beste uit zichzelf te halen op zowel fysiek, sociaal als mentaal vlak.

De verrichtingen van FC Utrecht eSports volgen? Dat kan via INSTAGRAM.