ePremier League-speler Luca Schilder naar FC Utrecht eSports

28 september 2021

Volendamse FIFA-topper (18) gaat voor Utrechters in onder meer eDivisie uitkomen.

Het eSports-team van FC Utrecht wordt versterkt met Luca Schilder. De 18-jarige Volendammer, die afgelopen seizoen voor het eSports team van Bundled uitwam en ook namens Brighton and Hove Albion in de ePremier League speelde, gaat namens de Utrechtse FC onder meer in de eDivisie uitkomen. In die competitie vormt de van Bundled overgekomen Schilder een team met Nieuwegeiner Jaey Daalhuisen, die aan zijn derde seizoen bij FC Utrecht eSports begint.

Schilder behoort op de zogeheten Xbox-console tot de wereldtop in de FIFA Global Series en eindigde bij de beste 64 spelers van Europa.

Naast het feit dat Schilder samen met Daalhuisen gaat uitkomen in de eDivisie, gaat hij FC Utrecht ook buiten die Nederlandse gamecompetitie vertegenwoordigen in competities behorend tot de EA Sports Global Series. De ervaren Daalhuisen zal zijn jarenlange ervaring in de eSports-top inzetten om Schilder te helpen in zijn ontwikkeling. Bovendien kunnen Schilder en Daalhuisen rekenen op de ondersteuning en begeleiding van hun management, Bundled.

Christiaan van der Mark maakt het FIFA-team van FC Utrecht eSports compleet. De Woudenberger maakt sinds 2018 deel uit van de eSports-tak van de FC en samen met Schilder en Daalhuisen zal hij naast het spelen van FIFA22 zich ook toeleggen op het creĆ«ren van content en de organisatie van FIFA-activiteiten in de regio.

FC Utrecht eSports volgen? Dat kan op INSTAGRAM!