'Een gevoel van verbondenheid'

28 september 2021

De tegel van... Janny en Iris.

De Grâchmuur in Stadion Galgenwaard wordt sinds het begin van dit jaar gevuld met bedrukte tegels. Tegels van jullie, supporters van FC Utrecht! In deze rubriek, genaamd ‘De tegel van’, lichten we in wedstrijdmagazine FC Today elke thuiswedstrijd één supporterstegel uit. Want: achter iedere tegel zit een eigen verhaal!

Elke voetbalfan en supporter van FC Utrecht heeft het ooit ervaren. De eerste keer naar FC Utrecht, waardoor hij of zij voor de rest van het leven aan de club verbonden is. Voor supporters Janny en Iris was die eerste wedstrijd één van de meest memorabele potten uit de historie van de club. 6 november 2011, eindstand: 6-4. Dan gaat er bij menig FC Utrecht-fanaat wel een belletje rinkelen. Na FC Utrecht - Ajax hebben moeder Janny en dochter Iris bijna geen wedstrijd meer overgeslagen.

De uit Soest afkomstige supporters twijfelden dan ook geen seconde toen zij hoorden dat het mogelijk was om een tegel te laten zetten op de Grâchmuur. “We hebben er direct eentje besteld. Hoe leuk is het dat je naam in je stadion hangt tussen vele andere supporters. Het geeft een bijzonder gevoel dat je er tussen staat, een gevoel van verbondenheid”, vertelt Janny. Hun liefde voor FC Utrecht werd gaande de jaren steeds duidelijker. Zo duidelijk dat ze momenteel zelfs tot het team van vrijwilligers behoren die elke thuiswedstrijd de FC Today uitdelen op de Zuidtribune. Iets betekenen voor de maatschappij, dat vinden Janny en Iris belangrijk, zo leggen ze uit: “De doorslag voor de aanschaf van een tegel is natuurlijk dat je naam tussen alle andere supporters hangt. Maar wat minstens zo belangrijk is, is het maatschappelijke doel. Met de opbrengst kan FC Utrecht weer mooie projecten gaan realiseren die wij ontzettend waarderen.”

Janny & Iris, FCU WOMEN 4 EVER. Zo luidt de naam die op de tegel te bewonderen is, en Janny licht toe: “Ik kreeg een tip voor een naam die heel erg van toepassing is op ons. Wij blijven ons cluppie trouw, in goede maar ook zeker in slechte tijden, daar is geen enkele twijfel over.”