Beloften winnen voor vierde keer op rij

17 september 2021

Ook Helmond Sport wordt geklopt door Jong FC Utrecht: 0-3.

Voor de vierde keer op rij heeft Jong FC Utrecht een Keuken Kampioen Divisie-wedstrijd gewonnen. Het team van Hoofdtrainer Darije Kalezic was vanavond (vrijdag) in het SolarUnie met 0-3 de baas over Helmond Sport. Dankzij die zege, de eerste ooit voor de Utrechtse beloften in Helmond, stijgt het talententeam van de FC uit de Domstad naar de tweede plaats in het klassement.

Om in te lijsten is-ie, de 0-2 van Jong FC Utrecht in de uitwedstrijd tegen Helmond Sport. Het meesterwerk mag worden voorzien van de signatuur van Rayan El Azrak. De aanvallende middenvelder neemt vanaf een meter of twintig van het door Mike Havekotte verdedigde doel een afvallende bal vanuit de lucht in één keer op zijn slof en krijgt het SolarUnie Stadion stil; met uitzondering van de zestien meegereisde Jong FC Utrecht-supporters welteverstaan. Zij vieren kort na de break de verdubbeling van de Utrechtse marge in een wedstrijd waarin de tegenstander een taaie blijkt. 

De Keijzer houdt weer de nul
Die stugge opponent is al snel dicht bij de openingstreffer, maar met een katachtige save voorkomt Fabian de Keijzer dat Jelle Goselink de Brabanders al vroeg op voorsprong zet. Het is een redding die de toon blijkt te zetten voor de rest van de avond: voor de derde keer op rij blijkt De Keijzer in het doel van de Utrechtse beloftenploeg niet te passeren. Na clean sheets in de duels met Telstar en Jong AZ houdt de goalie ook in Helmond zijn doel schoon.

Mokono scoort vlak voor rust
Tot vlak voor de rust geldt datzelfde voor zijn vakbroeder in Helmondse dienst. Havekotte, een Bilthovenaar die zijn opleiding heeft genoten bij FC Utrecht, moet in de voorlaatste minuut van de eerste helft toch vissen. De mee opgekomen rechtsback Sylian Mokono zet Jong FC Utrecht met een diagonaal schot op voorsprong: 0-1. 

El Azrak’s goal geeft beloftenploeg een boost
Het gevecht met het zwarte beest dat Helmond Sport voor Jong FC Utrecht is - ga maar na: sinds de toetreding van de Utrechtse beloftenploeg tot de Eerste Divisie is het de talenten uit de Domstad nog nooit gelukt in Helmond een driepunter te scoren - wordt door de manschappen van Hoofdtrainer Darije Kalezic langzaam maar zeker naar zich toegetrokken. De 0-2 van El Azrak, vlak na de break, geeft de talenten uit de Domstad een extra boost. 

Van der Kust bepaalt de eindstand
En voor zover er dan nog iemand is in het SolarUnie Stadion die vlak voor tijd nog in een klein Helmonds mirakel gelooft, drukt Djevencio van der Kust die hoop vakkundig de kop in. Na een combinatie met invaller Gabriël Culhaci schiet hij in de eerste minuut van de blessuretijd de 0-3 binnen, en daarmee het laatste beetje overgebleven Helmondse hoop op een goed resultaat aan flarden.

Tweede plek
Dankzij de ruime zege op Helmond Sport stijgt Jong FC Utrecht een plaats op de ranglijst. De Utrechtse talenten staan na zeven speeldagen op de tweede plek in de Keuken Kampioen Divisie en moeten alleen Jong AZ boven zich dulden. De Alkmaarders hebben één punt meer dan de Utrechters, die nu veertien punten op de teller hebben staan. 

Volgende week naar Doetinchem
Voor Jong FC Utrecht gaat de Keuken Kampioen Divisie op vrijdag 24 september verder. Die dag reist het talententeam van Kalezic af naar Doetinchem. Daar is De Graafschap dan de tegenstander van de beloftenploeg uit de Domstad.

Helmond Sport - Jong FC Utrecht 0-3 (0-1)
44. Sylian Mokono 0-1
50. Rayan El Azrak 0-2
90+1. Djevencio van der Kust 0-3

Gele kaarten: Yuya Ikeshita (Jong FC Utrecht).

Toeschouwers: 1.687.

Scheidsrechter: Robin Gansner.

Opstelling Helmond Sport:
Mike Havekotte; Boyd Reith, Maxime De Bie, Robin van der Meer, Dean van der Sluijs; Jarno Lion, Jellert Van Landschoot (82. Jossue Dolet), Sander Vereijken (72. Dylan Seys); Arno Van Keilegom, Jelle Goselink, Jules Houttequiet (63. Jessy Hendrikx).

Opstelling Jong FC Utrecht:
Fabian de Keijzer; Sylian Mokono (63. Raymond Huizing), Ruben Kluivert (82. Rick Meissen), Kjeld van den Hoek, Djevencio van der Kust; Albert Lottin, Yuya Ikeshita, Rayan El Azrak (90+1. Derensili Sanches Fernandes); Mohamed Mallahi, Nick Venema (82. Eros Maddy), Oussama Alou (82. Gabriël Culhaci).