1970 is het meest voorkomende geboortejaar

08 september 2021

En nog veel meer weetjes over de 9.000 Seizoenkaarthouders van FC Utrecht!

De zinderende zege op Feyenoord zorgde voor de verkoop van nog eens enkele tientallen Seizoenkaarten, en zo kon het dat vorige week een mooie mijlpaal werd bereikt: de 9.000ste Seizoenkaart ging over de toonbank. 9 weetjes over de 9.000 Seizoenkaarthouders van FC Utrecht.

Meer dan de helft van de Seizoenkaarthouders van FC Utrecht heeft langer dan 5 jaar een Seizoenkaart; precies 53 procent.

In totaal is 88 procent van de Seizoenkaarthouders van seizoen 2020/2021 ook in de jaargang 2021/2022 van de partij.

Was afgelopen seizoen de leeftijdscategorie 51-60 jaar nog het beste vertegenwoordigd onder alle Seizoenkaarthouders van de FC uit Utrecht, deze jaargang spant vooralsnog de leeftijdsgroep 21-30 jaar de kroon.

De tribune met de hoogste verlengratio is de Zuidtribune. Van alle Seizoenkaarthouders die daar vorig seizoen een eigen plekkie hadden, zit 92 procent er dit seizoen ook weer. De Bunnikside volgt op de voet, met een verlengpercentage van 91.

Te voet of met de fiets naar het stadion? Liefst 32 procent van alle Seizoenkaarthouders van FC Utrecht woont binnen een straal van 5 kilometer van Stadion Galgenwaard. Slechts 3 procent van alle Seizoenkaarthouders moet 50 kilometer of meer reizen om te arriveren aan het Herculesplein in Utrecht.

De meest voorkomende voornaam van alle FC Utrecht-Seizoenkaarthouders is Jan. In het achternamenklassement komt Van Dijk als winnaar uit de bus. Voor het geval je dit leest: hallo, Jan van Dijk!

FC Utrecht is opgericht in 1970, en dat geboortejaar is in het Seizoenkaarthoudersbestand van de FC ook het meest voorkomende. De meeste FC Utrecht-supporters zijn jarig op de 12e. Over Twaalfde Man gesproken!

Er hebben 858 supporters een donatie gedaan voor het Sint Maartenpact. De hoogste donatie was 250 euro.

Van het Sint Maartenpact hebben 2.882 Seizoenkaarthouders gebruikgemaakt. Mede dankzij de hulp van hun mede-Seizoenkaarthouders zijn zij dit seizoen dus elke wedstrijd weer van de partij!