In Amsterdam winnen van Ajax. FC Utrecht deed het voor het laatst op 5 november 2017. Die dag werd het 1-2 voor de Utrechtse FC, waarvoor Utrechter Zakaria Labyad beide goals maakte. Erik ten Hag was toen trainer/coach van de Utrechters.

Vorig seizoen eindigde Ajax – FC Utrecht in 1-1. Simon Gustafson opende namens de Utrechters de score in Amsterdam. Edson Álvarez zette twintig minuten voor tijd de eindstand op het bord. Naast FC Utrecht bleven afgelopen seizoen alleen FC Twente en PSV zonder nederlaag op bezoek bij Ajax.

Hoofdtrainer René Hake van FC Utrecht en trainer/coach Erik ten Hag van Ajax werkten samen bij FC Twente in de periode 2005 – 2009.

De in Utrecht geboren broers Quinten (FC Utrecht) en Jurriën Timber (Ajax) kunnen tegen elkaar in actie komen zondag. Ze speelden 21 wedstrijden samen met Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie.

FC Utrecht verloor dit seizoen slechts 1 keer en heeft na 7 speeldagen 14 punten op de teller staan.

Als enige club in de Eredivisie is Ajax na 7 speelrondes nog ongeslagen. Inclusief vorig seizoen is Ajax 30 Eredivisiepartijen op rij zonder nederlaag (25 overwinningen, 5 remises).

Al 17 keer scoorde FC Utrecht deze jaargang in de Eredivisie. Daarmee is het hoogste aantal doelpunten dat de Utrechtse FC ooit op de teller had staan na 8 speeldagen, een record dat stamt uit seizoen 2004/2005, al geëvenaard.

Ajax was in elk van zijn laatste 37 Eredivisiewedstrijden trefzeker.

FC Utrecht is de op 1 na minst gepasseerde ploeg dit seizoen. Alleen Ajax kreeg minder doelpunten tegen.

Ajax hield in de laatste 5 Eredivisiewedstrijden de nul.

Van de 17 Utrechtse doelpunten zijn er 10 gescoord vanuit standaardsituaties. FC Utrecht is de ploeg die het vaakst scoort vanuit standaardsituaties. Gedeeld tweede op die ranglijst: Ajax, met een score van 6.

Ajax-uit kan voor Willem Janssen zijn 200ste Eredivisiewedstrijd namens FC Utrecht worden. Hij kan de twaalfde speler van FC Utrecht worden die dit aantal bereikt. Ploeggenoot Mark van der Maarel (275 partijen inmiddels) was de laatste die dit bereikte.

In de laatste 3 Eredivisiewedstrijden van FC Utrecht kwam Tasos Douvikas tot scoren. Gyrano Kerk was de laatste FC Utrecht-speler die in 4 Eredivisieduels op rij een doelpunt maakte. Dat was in de periode november 2018 – december 2018.

FC Utrecht-verdediger Mike van der Hoorn werd in 2013/2014 kampioen van de Eredivisie met Ajax.

Oud-speler van FC Utrecht Sébastien Haller staat nu in de spits bij Ajax en was in 26 Eredivisiepartijen direct betrokken bij 23 goals. De Fransman scoorde 16 keer en bereidde 7 treffers voor.

MAAK DE WEDSTRIJD NOG SPANNENDER

Krijg je geen genoeg van deze weetjes en tips, en wil je de wedstrijd van zondag nog spannender maken? Zet dan in op deze wedstrijd bij TOTO! Deelname aan TOTO is alleen voor 18+.

BEKIJK DEZE WEDSTRIJD BIJ TOTO