6 uit 2. Dat was vorig seizoen de oogst van FC Utrecht tegen RKC Waalwijk. In Stadion Galgenwaard werd het 3-1, in het Mandemakers Stadion 1-2.

RKC Waalwijk begon het seizoen met een 1-0 zege op AZ, om vervolgens in de 3 wedstrijden erna in totaal 1 punt te oogsten: in Sittard werd het tegen Fortuna 2-2.

Lukt het FC Utrecht om van RKC Waalwijk te winnen zaterdagavond, dan komt de puntenteller op 10. De laatste keer dat FC Utrecht minstens 10 punten in de eerste 5 wedstrijden van een seizoen pakte, was in de jaargang 2009/2010.

Van de laatste 14 thuiswedstrijden die FC Utrecht tegen RKC Waalwijk speelde, won de FC uit Utrecht er 13.

De laatste keer dat RKC Waalwijk in de Eredivisie een uitwedstrijd won, was op 27 november 2020. Toen werd het in Enschede 0-2 tegen FC Twente. In de 14 uitduels die voor de geel-blauwen in de Eredivisie volgden, speelden de Brabanders 6 keer gelijk en verloren ze 8 maal.

Slechts 1 keer in de clubgeschiedenis moest RKC Waalwijk in uitduels langer op een zege wachten. Van januari 2006 tot en met maart 2007 bleven de Waalwijkers 22 uitpartijen op rij zonder overwinning.

In de eerste 2 thuispartijen van dit seizoen trok FC Utrecht aan het langste eind. Sparta Rotterdam werd met 4-0 verslagen, Feyenoord werd met 3-1 geklopt.

FC Utrecht won voor het laatst de eerste 3 Eredivisie-thuiswedstrijden van het seizoen in seizoen 2010/2011. Destijds waren NAC Breda, Willem II en VVV-Venlo de opponenten van de Utrechtse FC.

Van de 7 goals die FC Utrecht deze jaargang scoorde, ontstonden er 6 vanuit een standaardsituatie. De enige andere ploeg die dit seizoen in de Eredivisie vaker dan 3 keer scoorde vanuit een standaardsituatie, is PSV: 5 maal.

Het enige doelpunt dat FC Utrecht dit seizoen tot nu toe uit open spel scoorde, was de 3-0 tegen Sparta Rotterdam. Tasos Douvikas maakte die goal.

Michiel Kramer is clubtopscorer van RKC Waalwijk. Hij scoorde 3 keer. Kramer speelde namens FC Utrecht 8 partijen in de Eredivisie en maakte daarin 1 treffer.

Simon Gustafson is op dit moment clubtopscorer van FC Utrecht. Hij vond deze jaargang 2 keer het net. In beide gevallen scoorde de Zweed vanaf 11 meter. Gustafson benutte namens FC Utrecht in de Eredivisie al 15 keer een penalty en is daarmee houder van het clubrecord.

MAAK DE WEDSTRIJD NOG SPANNENDER

Krijg je geen genoeg van deze weetjes en tips, en wil je de wedstrijd van zaterdag nog spannender maken? Zet dan in op deze wedstrijd bij TOTO! Deelname aan TOTO is alleen voor 18+.

BEKIJK DEZE WEDSTRIJD BIJ TOTO