Van de laatste 15 keer dat FC Utrecht in officiĆ«le wedstrijden uitkwam tegen PEC Zwolle, oogstte het in 14 gevallen minimaal 1 punt.

In Stadion Galgenwaard won FC Utrecht 5 van de laatste 6 Eredivisiewedstrijden tegen PEC Zwolle. In die reeks voorkwamen de Blauwvingers alleen vorig seizoen, op 30 januari 2021, een nederlaag in Utrecht. Die dag werd het 3-3.

PEC Zwolle pakte afgelopen woensdag op eigen veld tegen Sparta Rotterdam voor het eerst dit seizoen een punt: 1-1 werd het.

De laatste thuiszege van FC Utrecht op PEC Zwolle in de Eredivisie dateert van 11 augustus 2019. Sander van de Streek, Simon Gustafson en Willem Janssen scoorden toen namens de Utrechtse FC.

Het doelpunt dat Daishawn Redan afgelopen woensdag tegen Sparta Rotterdam maakte, betekende voor PEC Zwolle de eerste goal van dit seizoen.

FC Utrecht verloor dit seizoen pas 1 keer.

Van de laatste 10 uitwedstrijden die PEC Zwolle in de Eredivisie speelde, verloor het team uit Overijssel er 9, inclusief elk van de laatste 5.

Op eigen veld is FC Utrecht deze jaargang nog ongeslagen. Sparta Rotterdam (4-0) en Feyenoord (3-1) werden verslagen. Tegen RKC Waalwijk werd het 2-2.

Van de 12 doelpunten die FC Utrecht in de Eredivisie dit seizoen scoorde, ontstonden er 8 uit een standaardsituatie. Dat is minstens 2 goals meer vanuit standaardsituaties dan elk ander team in de competitie; PSV volgt op die ranglijst met 6 treffers.

Tasos Douvikas en Simon Gustafson zijn gedeeld clubtopscorer van FC Utrecht. De teller staat bij de Griek en de Zweed op 3 goals.

Middenvelder Rico Strieder speelt tegenwoordig bij PEC Zwolle. De Duitser droeg in 87 Eredivisiewedstrijden het shirt van FC Utrecht. Ook huidig PEC Zwolle-verdediger Mark Pabai heeft een verleden bij FC Utrecht. Pabai werd door de FC uit Utrecht opgeleid en speelde met Jong FC Utrecht 60 partijen in de Keuken Kampioen Divisie.

Django Warmerdam speelde in het seizoen 2016/2017 op huurbasis voor PEC Zwolle. De verdediger van FC Utrecht kwam tot 26 partijen in Zwolse dienst.

MAAK DE WEDSTRIJD NOG SPANNENDER

Krijg je geen genoeg van deze weetjes en tips, en wil je de wedstrijd van zaterdag nog spannender maken? Zet dan in op deze wedstrijd bij TOTO! Deelname aan TOTO is alleen voor 18+.

BEKIJK DEZE WEDSTRIJD BIJ TOTO