De laatste keer dat FC Utrecht tegen NEC speelde, was op 18 maart 2017. Toen werd het in Nijmegen 0-3 voor de Utrechtse FC, dankzij doelpunten van Zakaria Labyad, Yassin Ayoub en Sébastien Haller.

NEC-uit is in het recente verleden een taaie kluif gebleken voor FC Utrecht, dat aan 2 van de laatste 13 bezoeken aan het Goffertstadion in de Eredivisie 3 punten overhield.

FC Utrecht verloor dit seizoen 1 keer. Dat was in Enschede tegen FC Twente (1-0). Alleen koploper Ajax (0 minuten) stond dit seizoen minder lang op achterstand dan FC Utrecht: 10 minuten.

Ook NEC, dat de afgelopen seizoenen in de Keuken Kampioen Divisie speelde, incasseerde deze jaargang tot nu toe 1 nederlaag.

In Nijmegen gaat FC Utrecht op jacht naar de eerste uitzege van deze jaargang. In de 2 uitpartijen die de Utrechters dit seizoen speelden, kwamen ze nog niet tot scoren (1-0 tegen FC Twente en 0-0 tegen FC Groningen).

NEC is dit seizoen op eigen veld nog ongeslagen en kreeg in het Goffertstadion bovendien nog geen enkel doelpunt tegen. Nog nooit lukte het NEC om in de Eredivisie in de eerste 3 thuisduels van een seizoen het doel schoon te houden.

Van de 9 doelpunten die FC Utrecht dit seizoen maakte, scoorde de ploeg er 7 vanuit een standaardsituatie. Alleen de 3-0 van Tasos Douvikas tegen Sparta Rotterdam en de 1-0 van Simon Gustafson tegen RKC Waalwijk kwamen tot stand uit open spel.

Als enige ploeg in de Eredivisie incasseerde NEC dit seizoen nog geen enkele tegentreffer in de tweede helft.

Aanvoerder Willem Janssen van FC Utrecht is geboren in Nijmegen en maakte in het Goffertstadion tegen NEC op 18 augustus 2007 zijn debuut in de Eredivisie.

NEC maakte dit seizoen 4 goals. Stuk voor stuk waren dat doelpunten die werden gescoord van binnen het strafschopgebied. Jonathan Okita (2) en Ali Akman (2) maakten die treffers.

Ook FC Utrecht-keeper Maarten Paes kwam ter wereld in Nijmegen. Hij speelde 6 jaar in de jeugdopleiding van de Gelderlanders, voordat hij in 2018 naar FC Utrecht verkaste.

MAAK DE WEDSTRIJD NOG SPANNENDER

Krijg je geen genoeg van deze weetjes en tips, en wil je de wedstrijd van woensdag nog spannender maken? Zet dan in op deze wedstrijd bij TOTO! Deelname aan TOTO is alleen voor 18+.