Wervelende winst in waterballet

31 oktober 2021

FC Utrecht op schot tegen Willem II: 5-1.

In een kletsnat Stadion Galgenwaard heeft FC Utrecht vanavond (zondag) met verve de drie punten gepakt. Het team van Hoofdtrainer René Hake won met liefst 5-1 van Willem II.

Amper een paar minuten staat hij binnen de lijnen, of het is al raak. Op een drijfnat veld kiest Mohamed Mallahi verstandig voor een hoog schot, in plaats van een schuiver. En dat doet de Utrechtse aanvaller niet zomaar, maar overtuigend en afgemeten. Met minder dan tien minuten nog op de klok zorgt Mallahi ervoor dat Timon Wellenreuther voor de vierde keer moet vissen: 4-1 voor FC Utrecht. Mallahi is daarmee, in navolging van Othmane Boussaid en Quinten Timber, de derde doelpuntenmaker van de Utrechtse FC die deze eeuw is geboren.

Ramselaar en nog eens Ramselaar
Bart Ramselaar, een paar jaar ouder dan Mallahi, heeft zijn vizier zo mogelijk nog scherper staan dan de invaller. De middenvelder knalt na tien minuten de 1-0 binnen en neemt een kwartier later ook de 2-0 voor zijn rekening, in een dan nog droog Stadion Galgenwaard. Dankzij de Amersfoorter zit de FC dan op rozen, al blijken die nog akelige prikkels te hebben als tien minuten voor de break Kwasi Wriedt de 2-1 maakt.

En weer Ramselaar!
Maar FC Utrecht laat zich na de break door Willem II noch het weer van de wijs brengen. Het gaat in Utrecht regenen, harder regenen en daarna ongekend hard plenzen, en met die lastige omstandigheden kunnen de Domstedelingen een stuk beter overweg dan de Tilburgers. Met een perfect geplaatste knal zorgt Ramselaar halverwege de tweede helft voor 3-1. Hij is daarmee de eerste FC Utrecht-speler die drie keer scoort in een Eredivisiewedstrijd sinds Sébastien Haller tegen FC Dordrecht op 15 februari 2015, en de eerste middenvelder van FC Utrecht die drie keer trefzeker is in een Eredivisieduel sinds Dries Mertens op 15 mei 2011 tegen AZ. ‘Boem Boem Boem Bart Ramselaar’, dus.

Na invaller Mallahi ook invaller Van Overeem trefzeker
Na de 4-1 van Mallahi is de Utrechtse doelpuntenhonger nog alles behalve gestild. Een andere invaller, Joris van Overeem, doet ook een duit in het zakje. In de tweede minuut van de blessuretijd, op een moment dat het veld veel wegheeft van een zwembad, geeft de middenvelder de dik 20.000 aanwezige supporters nog een reden om te juichen: 5-1.

Clubrecords geëvenaard en verbroken
FC Utrecht geeft daarmee de beste seizoensstart aller tijden een ijzersterk vervolg. Met zeven overwinningen uit de eerste elf wedstrijden van de jaargang evenaart FC Utrecht een clubrecord dat stamt uit het seizoen 1983/1984; en ook het feit dat er na elf duels 23 punten op de teller staan is een evenaring van een clubrecord. Een andere mijlpaal die is bereikt: in elk van de zes eerste thuismatchen van het seizoen minstens twee keer scoren. Dat is FC Utrecht deze jaargang gelukt, en daarin slaagde de Utrechtse FC nog nooit eerder.

Derde plek
Na elf speeldagen in de Eredivisie hebben alleen Ajax (26) en PSV (24) meer punten bij elkaar gespeeld dan FC Utrecht, dat er nu 23 heeft en daarmee op de derde plaats van het klassement staat.

Vitesse-uit, daarna SC Cambuur-uit
Op zondag 7 november wacht voor de Utrechtse FC het twaalfde duel van deze jaargang: Vitesse-uit. De match in GelreDome begint die dag om 16.45 uur. De kaartverkoop voor de partij in Arnhem is in volle gang, en dat geldt ook voor de uitwedstrijd tegen SC Cambuur, die is op zondag 21 november. Tickets voor wedstrijden van FC Utrecht zijn ONLINE en in de FC Utrecht Fanshop verkrijgbaar.

FC Utrecht - Willem II 5-1 (2-1)
10 Bart Ramselaar 1-0
25 Bart Ramselaar 2-0
35 Kwasi Wriedt 2-1
67 Bart Ramselaar 3-1
83 Mohamed Mallahi 4-1
90+2 Joris van Overeem 5-1

Gele kaarten: Adam Maher, Mark van der Maarel (FC Utrecht), Leeroy Owusu, Driess Saddiki, Max Svensson (Willem II).

Toeschouwers: 20.469.

Scheidsrechter: Pol van Boekel.

Opstelling FC Utrecht:
Maarten Paes; Mark van der Maarel, Mike van der Hoorn (53. Hidde ter Avest), Willem Janssen, Django Warmerdam (88. Arthur Zagre); Adam Maher, Quinten Timber (81. Joris van Overeem), Bart Ramselaar (88. Remco Balk); Moussa Sylla (81. Mohamed Mallahi), Tasos Douvikas, Othmane Boussaid (53. Sander van de Streek).

Opstelling Willem II:
Timon Wellenreuther; Leeroy Owusu, Emil Bergström (82. Nikos Michelis), Ulrik Jenssen, Derrick Köhn; Pol Llonch, Driess Saddiki (74. Görkem Saglam), Max Svensson; Ché Nunnely, Kwasi Wriedt (82. Argyris Kampetsis), Mats Köhlert (74. Godfried Roemeratoe).