Weer een kraker voor Jong FC Utrecht: FC Emmen-thuis

01 oktober 2021

Beloftenploeg jaagt vanavond (vrijdag) op Zoudenbalch op zege en is nog in race voor periodetitel.

Jong FC Utrecht speelt alweer een kraker. Na de uitpartij van vorige week tegen De Graafschap, komt vanavond (vrijdag) FC Emmen op bezoek op Sportcomplex Zoudenbalch. Het team van Hoofdtrainer Darije Kalezic maakt bij winst op de ploeg uit Drente nog kans op het veroveren van de eerste periodetitel. De aftrap is vanavond aan de Koningsweg om 20.00 uur.

Jong FC Utrecht kreeg afgelopen week voor elkaar wat nog nooit eerder lukte: een punt oogsten in Doetinchem. Tegen De Graafschap waren de Utrechtse talenten zelfs dicht bij een zege, maar een tegentreffer in blessuretijd zorgde ervoor dat het duel in 2-2 eindigde. Een week eerder lukte het de Utrechters ook al een nieuwe mijlpaal te bereiken. Jong FC Utrecht won op bezoek bij Helmond Sport; iets wat ook nog niet eerder was gelukt, sinds de beloftenploeg uit de Domstad in 2016/2017 tot de Eerste Divisie toetrad.

Kans op een periodetitel
Met dank aan onder meer die twee knappe resultaten op vreemde bodem maakt Jong FC Utrecht vanavond nog altijd aanspraak op de eerste periodetitel. Bij winst op FC Emmen en puntenverlies van zowel Excelsior (dat uit tegen NAC Breda speelt), ADO Den Haag (dat op bezoek gaat bij MVV Maastricht) als FC Volendam (dat op eigen veld tegen Almere City FC uitkomt) gaat de eerste Bronzen Stier van dit seizoen naar Jong FC Utrecht.

Drenten twee keer geklopt door Domstedelingen
FC Emmen verslaan; het lukte Jong FC Utrecht twee keer eerder. Op 2 december 2016 werd het 3-1 voor de Utrechtse talenten, dankzij goals van Mitchell van Rooijen, Myenty Abena en Hamza Boukhari. En in datzelfde seizoen, op 5 mei 2017, wonnen de Utrechters in Drente zelfs met 0-3. Sylla Sow vond die dag één keer het net, Nick Venema scoorde twee keer. Met Venema is ook meteen de teamtopscorer van Jong FC Utrecht van dit seizoen genoemd. De spits uit Austerlitz was vijf keer trefzeker. Alleen Thijs Dallinga (Excelsior, 9), Max de Waal (Jong Ajax, 7) en Ralf Seuntjens (NAC Breda, 6) scoorden dit seizoen vaker dan Venema in de Keuken Kampioen Divisie.

Weerzien met Hilterman en Hardeveld
Ook de clubtopscorer van FC Emmen heeft vijf goals achter zijn naam staan. En dat is een oude bekende van (Jong) FC Utrecht: Jeredy Hilterman. De spits, die afgelopen zomer de overstap naar de Emmenaren maakte, speelde met Jong FC Utrecht 97 wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie. Hilterman kwam bovendien in drie Eredivisiematchen namens FC Utrecht in actie en is niet de enige speler die op dit moment tot de FC Emmen-selectie behoort die voor het vlaggenschip van de Utrechtse FC uitkwam; dat geldt ook voor Jeff Hardeveld. Hij droeg 25 keer het shirt van FC Utrecht en speelde met Jong FC Utrecht zeven keer in de Keuken Kampioen Divisie. In die competitie staan de Emmenaren nu twee plekken lager dan de talenten uit de Domstad.

Minste tegentreffers
Jong FC Utrecht is na acht speelrondes in de Keuken Kampioen Divisie samen met Jong AZ de de minst gepasseerde ploeg in die competitie. Het team van Kalezic incasseerde zeven tegentreffers. Drie keer hielden de Utrechters de nul. Dat lukte in Helmond tegen Helmond Sport, in Wijdewormer tegen Jong AZ en op eigen veld tegen Telstar. In alle gevallen werd het doel verdedigd door Fabian de Keijzer.

Vrije kaartverkoop, live verslag via Twitter
Voor de wedstrijd Jong FC Utrecht – FC Emmen is er vrije kaartverkoop. Je hebt dus geen (Seizoen)Clubkaart nodig om kaartjes te kopen voor de partij. Tickets zijn online verkrijgbaar en vanaf 19.00 uur aan de kassa op Sportcomplex Zoudenbalch. Neem voordat je naar de Koningsweg komt HIER de bezoekersinformatie door. Niet van de partij? Flitsen van het duel komen voorbij in het schakelprogramma van ESPN en bovendien doet FC Utrecht van de wedstrijd live verslag via Twitter.