Afgelopen zaterdag speelde FC Utrecht O18 een sleutelduel tegen Sparta Rotterdam O18.

Beide ploegen staan in het rechterrijtje van Divisie 1-A en moeten heel hard hun best doen om het linkerrijtje niet uit het oog te verliezen. Immers, alleen de eerste zes van de eindrangschikking spelen, samen met de nummer 1 en 2 van divisie 1-B, na de winterstop op het hoogste niveau om het kampioenschap van Nederland.

Sparta Rotterdam O18 had vooraf de minste papieren: 3 punten uit 5 wedstrijden. FC Utrecht O18 stond er wat punten betreft iets beter voor met 6 uit 6. Winst zou voor de thuisploeg een behoorlijke stap vooruit zijn.

Vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Sander Huijs legde FC Utrecht O18 enorm veel energie in de wedstrijd. Dat ging in veel gevallen goed, maar er waren ook momenten dat Sparta O18 kon profiteren en gevaarlijk doorkwam. Volop kansen dus voor de thuisploeg in de eerste 10 minuten, maar het waren de bezoekers die de score openden. De onderschepping van de bal na een afgeslagen Spartaanse aanval deed Dylan van Wageningen geen moment aarzelen. Vanaf buiten het strafschopgebied haalde hij uit en de bal viel pardoes achter doelman Sep van der Heijden in het net. Een tegenvaller voor de gastheren, deze vroege achterstand. Het goede nieuws was, dat er nog ruim 80 minuten de gelegenheid was om hier iets aan te doen.

In het vervolg van de wedstrijd creëerde de thuisploeg heel veel kansen, maar telkens stond Finn Murre, doelman in Rotterdamse dienst, in de weg. Zeker 3-4 100% Utrechtse kansen werden door hem om zeep geholpen. Een behoorlijke sta-in-de-weg, dus.

Al die kansen waren vanmiddag aan de Utrechters niet of nauwelijks besteed, op één na. Max de Ligt bekroonde zijn toch al prima wedstrijd met een fraai doelpunt. Hij was verantwoordelijk voor de gelijkmaker in de slotminuten van de officiële speeltijd. Het venijn zat voor de Rotterdammers overduidelijk in de staart.

Terug in de kleedkamer, na het laatste fluitsignaal, was de hamvraag: teleurstelling of blijdschap? Welk gevoel overheerste? Trainer Rudy Jansen hield het op blijdschap, want het gelijkspel was het resultaat van heel veel geleverde arbeid. Hij zag een wedstrijd waarin veel kansen werden gecreëerd, maar ook dat deze niet altijd goed werden uitgespeeld. "Dit punt is gewoon winst, want hiervoor is erg veel energie geleverd. Sparta blijft in de ranglijst voorlopig op afstand en wij komen gelijk met PEC Zwolle O18".

Volgende week, zaterdag 30 oktober om 14.30 uur, zijn de Zwollenaren te gast op Sportcomplex Zoudenbalch. De heenwedstrijd werd, in een van beide kanten bar slechte wedstrijd, door de thuisploeg heel schlemielig gewonnen. Voor FC Utrecht O18 dus alle reden om dat recht te zetten.

Lees onder het fotoalbum van deze wedstrijd de overige uitslagen van afgelopen weekend!

Uitslagen zaterdag 23 oktober:

FC Utrecht O14 Cambuur Leeuwarden O14 2-0 (Beker)
FC Twente/Heracles O16 FC Utrecht O16 0-2
NEC O17 FC Utrecht O17 1-5
FC Utrecht O18 Sparta Rotterdam O18 1-1

Alleen Beker- en Competitiewedstrijden.