FC Utrecht O16 heeft zich na dit weekeinde alleen bovenaan Divisie 2 genesteld door medekoploper FC Twente/Heracles O16 op Zoudenbalch met 2-0 te verslaan. Hiermee is de ploeg van trainer Kevin van Veen op koers om na de eerste competitiehelft te promoveren naar de hoogste divisie. Hier komen immers de eerste twee in de eindstand voor in aanmerking. Het ging echter niet gemakkelijk tegen de Tukkers, die prima weerstand boden en in de eerste helft zelfs de grootste kans hadden om op voorsprong te komen. Keeper Yaell Samson had daarbij ook de paal nodig om zijn doel schoon te houden. In de extra tijd van de eerste helft kwam FC Utrecht O16, dat wel meer balbezit had maar tot dan toe niet heel erg gevaarlijk kon worden, toch op voorsprong. Kelechi Idegwu werd bij zijn actie in het strafschopgebied gehaakt en de arbiter van dienst kon niets anders dan de bal op de stip leggen. Tijn den Boggende liet de Twentse keeper kansloos: 1-0.

Na rust een dominerend FC Utrecht O16 dat de tegenstander nauwelijks een kans gunde, met name door prima verdedigend werk van de Utrechtse defensie onder leiding van de uitblinkende Torben Bos en Adonaï Kuseke. Het bleef echter lang spannend, want FC Utrecht O16 was nogal slordig in de laatste fase. Daarbij zat het Den Boggende niet mee toen hij na een prachtige aanval over links tegen de paal schoot. Vijf minuten voor tijd kopte hij uit een vrije trap van Gustav Arcos Sundqvist alsnog raak, daarmee de overwinning voor zijn ploeg veilig stellend.
Trainer Kevin van Veen was met name te spreken over de tweede helft: “Compliment naar de spelers, die tot het gaatje zijn gegaan, en tegen een goede weerstand, gedisciplineerd en taakbewust hebben gespeeld”.

“40 1-0 Tijn den Boggende (strafschop)
“75 2-0 Tijn den Boggende

Opstelling FC Utrecht O16: Yaell Samson, Jahlani Fonteni, Adonaï Kuseke, Torben Bos, Ty-shaun van Gönter, Ilyas van Stuijvenberg, Amir Saleh, Jahrnell Wijngaarde (“70 Tyron Mensah), Tijn den Boggende, Kelechi Idegwu (“66 Cheveyo Mul), Gustav Arcos Sundqvist (“77 Ronnie Klaver).

Lees onder het fotoalbum van deze wedstrijd de overige uitslagen van afgelopen weekend en bekijk de foto's van de thuiswedstrijden!