De wedstrijd van de week van FC Utrecht O12 zag er net iets anders uit. Het team van trainer Sander van der Kleij speelde 3x 20 minuten twin games (2x 8 tegen 8) en vervolgens 2x 20 minuten 11 tegen 11.

Owen Duijnesveld en Duron Gathier waren deze week de captains. Vrij snel kwam het team van Owen op achterstand terwijl tegelijkertijd aan de andere kant Givencio Getrouw op de lat schoot. Het team van Duron creëerde veel kansen, het team van Owen stond iets meer onder druk. Een poging van Amir Lachkar werd tegengehouden maar Tyrell Dendoe maakte hem alsnog af. Rik Scholten beschermde goed het midden en speelde mooie ballen de ruimte in. AZ O12 creëerde één grote kans, Rik liep uit maar Brandon Hamilton haalde de bal nog van de lijn. Aan de andere kant schoot Semih Madam op goal helaas in de handen van de keeper. Het team van Duron creëerde veel kansen terwijl het team van Owen nog steeds veel onder druk stond. Na het eerste blokje stond het 2-2 en 0-0. Na de rust wist het team van Owen het spel te keren en ging steeds aanvallen. Efe Arslan schoot de bal vanaf de achterlijn, met een beetje hulp van de keeper in het doel. Bij het doel van Julius van Ieperen creëerde AZ O12 veel kansen maar met hulp van de paal hield Julius zijn doel leeg.

Het laatste blok van de 8 tegen 8 begon met een mooie poging van Rayan Zoufri net naast het doel. Na 10 minuten kreeg het team van Owen een goal tegen en ook het team van Duron kreeg  een goal tegen. Gelijk daarna kreeg het team van Owen weer een goal te verwerken terwijl Ayden Akdeniz aan de andere kant een hele mooie bal tussendoor speelde. Na veel kansen over en weer was AZ O12 effectiever en won de 8v8 met 6-14.

Toen werd het tijd voor de 11 tegen 11. De wedstrijd begon met een kans voor AZ O12 die door Brandon van de lijn werd gehaald. Na een lange versnelling wist Givencio een doelpunt te maken. AZ O12 kreeg veel kansen maar met goed keeperswerk van Julius, druk op de bal en hulp van de paal bleef het 1-0.

De tweede helft speelde zich vooral af op het middenveld. Na 12 minuten in de tweede helft scoorde AZ O12 de 1-1. Met nog maar 4 minuten te spelen kreeg AZ O12 een penalty waarmee ze op 1-2 voor kwamen te staan. Op dat moment  toonde het team van Sander van der Kleij veerkracht. Met een mooie onderschepping van Amir, het vrijlopen en de pass van Dani Bouchta kon Isaiah Brammerloo worden vrijgespeeld en de 2-2 maken. In de laatste minuut kreeg FC Utrecht O12 een corner, Efe nam de corner en Rayen schoot hem vanaf de tweede paal fantastisch binnen. Doelpunt van de week was dan ook voor Rayan. De 11 tegen 11 eindigde in 3-2 in het voordeel van FC Utrecht O12.

Lees onder het fotoalbum van deze wedstrijd de overige uitslagen van afgelopen weekend en bekijk de foto's van de thuiswedstrijden!

VRC O10 FC Utrecht O9 4-3
De Meern O10 FC Utrecht O9 6-8
FC Utrecht O10 Sparta O10 17-15
FC Utrecht O11 Vitesse O11 9-18
FC Utrecht O12 AZ O12 (Twin Games 6-14) (11 vs 11 3-2)
Roda JC O14 FC Utrecht O14 1-12
De Graafschap O15 FC Utrecht O15 0-3
FC Utrecht O16 FC Volendam O16 6-2