Van Es: 'Een indrukwekkend proces geweest'

07 oktober 2021

Algemeen Directeur Thijs van Es over de laatste stand van zaken bij FC Utrecht in de nieuwe editie van Directie Donderdag.

Een heerlijke wedstrijd in Amsterdam, zowel op het veld als in het uitvak, een terugblik op het Sint Maartenpact, de visie van FC Utrecht op Vrouwenvoetbal en op termijn ruimte creëren om trainingen te bekijken van het eerste elftal. Algemeen Directeur Thijs van Es vertelt er meer over in de nieuwe editie van Directie Donderdag.

Niet alleen op het veld werd indruk gemaakt op Van Es in Amsterdam, ook het uitvak heeft zich positief laten zien. Van Es daarover: “Er waren super veel supporters die mee zijn gereisd, en dat kon ook. En wat helemaal gaaf was is hoe ze ons aan hebben aangemoedigd. Dat was duidelijk te horen. Het was een positieve bekrachtiging continue, heel mooi om te horen hoe onze Utrechters aanwezig waren.”

Afgelopen jaar is het Sint Maartenpact geïntroduceerd bij FC Utrecht. Een pact om de community bij elkaar te houden. “Ik vind het nog steeds een indrukwekkend proces, wat het is geweest. En je ziet uiteindelijk ook hoe Sint Maarten in het DNA van de club zit. Dat zie je ook in de aantallen terug”, aldus Van Es.

Supporters, Business Partners, de spelersgroep, medewerkers, aandeelhouders en de RvC hebben een donatie gedaan voor het pact. Van Es: “Daar staat tegenover dat ongeveer 3.000 supporters gebruik hebben gemaakt van de mogelijkheid om een lichte bijdrage te krijgen op hun kaart en ook tientallen bedrijven die behoefte hebben gehad om van de steun gebruik te maken.”

“Die bijdrages die zijn geleverd en wat we hebben voorzien richting supporters en bedrijven die dat nodig hadden, lijkt zich met elkaar uit te balanceren. We gaan dat in de loop van het seizoen kijken hoe dat zich doorontwikkeld en dan kunnen we aan het einde van het seizoen de balans opmaken. Dan kijken we hoe we door willen met het Sint Maartenpact in andere concepten. Het zit zo in ons DNA, dat wil je wel behouden. Het is echt een groot succes, daar zijn we supertrots op”, besluit Van Es.

Een van de updates waar Van Es op in kon gaan was het onderzoeken naar de mogelijkheden voor het wederom oprichten van een vrouwenteam bij FC Utrecht. ”Dat is altijd in ons hart gebleven”, aldus van Es. “We zijn nu alles aan het uitzoeken. Daar hebben we denk ik wel nog 1,5 seizoen voor nodig. Als we het doen, willen we ook echt wel weer in die top meedraaien. Dat is dan ook gelijk de ambitie die erbij hoort. We doen geen half werk.”

De selectie maakt een aantal maanden gebruik van het FC Utrecht Topsportcentrum. Vooralsnog traint het eerste elftal besloten. “Het heeft nu heel erg te maken met de coronaregels die gelden. Die richtlijnen zijn er nu nog, daar heb je rekening mee te houden. Straks gaat het zeker zo zijn dat we ruimte creëren om zowel besloten als open te trainen. Waar mensen gewoon kunnen kijken en genieten van het elftal, net zoals dat op Zoudenbalch kon”, besluit van Es.

Bekijk hier het item: