Oranje Onder 19-debuut lonkt voor Mees Rijks

01 oktober 2021

Aanvaller van FC Utrecht in selectie voor UEFA Pre-Tournament.

Voor aanvaller Mees Rijks van FC Utrecht lonkt een debuut in Oranje Onder 19. De spits is namelijk opgenomen in de selectie van dat vertegenwoordigende team, dat binnenkort het UEFA Pre-Tournament speelt in Slowakije. Bondscoach Bert Konterman neemt in totaal 23 spelers mee naar dat toernooi.

Het UEFA Pre-Tournament in Slowakije geldt voor Oranje Onder 19 als een voorbereidingstoernooi op de eerste kwalificatieronde voor het EK van 2022. In de eerste fase van de kwalificatiecyclus nemen de Nederlandse talenten het dan, vermoedelijk in november, op tegen Israël Onder 19, Cyprus Onder 19 en Moldavië Onder 19. De Nederlandse talenten moeten dan bij de bovenste twee in de poule eindigen om zich te plaatsen voor de tweede en laatste fase van de EK-kwalificatie: de Eliteronde.

Maar voordat dat aan de orde is, wordt er dus eerst gespeeld in Slowakije. Oranje Onder 19 speelt op woensdag 6 oktober tegen Portugal Onder 19, op zaterdag 9 oktober tegen Slowakije Onder 19 en op dinsdag 12 oktober tegen Duitsland Onder 19.

FC Utrecht-aanvaller Mees Rijks, die onlangs zijn handtekening zette onder een nieuwe en verlengde overeenkomst met de Utrechtse FC, speelde nog nooit voor Oranje Onder 19. Wel kwam de spits in 2019 in actie met Oranje Onder 17.

De selectie van Oranje Onder 19:
Kilian Nikiema (ADO Den Haag), Kian Fitz-Jim (Ajax), Naci Ünüvar (Ajax), Rio Hillen (Ajax), Youri Baas (Ajax), Youri Regeer (Ajax), Fedde de Jong (AZ), Jurre van Aken (AZ), Nick Koster (AZ), Myron van Brederode (AZ), Mees Rijks (FC Utrecht), Lennard Hartjes (Feyenoord), Mimeirhel Benita (Feyenoord), Dani van den Heuvel (Leeds United, Engeland), Robin Roefs (NEC), Xavi Simons (Paris Saint-Germain, Frankrijk), Gabi Caschili (PEC Zwolle), Samir Lagsir (PEC Zwolle), Mylian Jiminez (PSV), Emanuel Emegha (Sparta Rotterdam), Farouq Limouri (Sparta Rotterdam), Jafar Bynoe (Sparta Rotterdam), Justin Hubner (Wolverhampton Wanderers).