Opnieuw Turkije Onder 17-oproep voor Selim Can Sönmez

24 oktober 2021

Aanvaller van FC Utrecht geselecteerd voor oefeninterlands tegen Duitsland Onder 17.

Flankspits Selim Can Sönmez van FC Utrecht is voor de tweede keer opgeroepen voor Turkije Onder 17. Amper een maand nadat hij zijn debuut maakte in dat vertegenwoordigende team ontving Sönmez er andermaal een invitatie voor; ditmaal voor twee oefeninterlands tegen Duitsland Onder 17.

Met Turkije Onder 17 heeft Sönmez een spannend kwalificatietoernooi achter de rug. Na drie pouleduels stonden Turkije Onder 17 en Denemarken Onder 17 namelijk exact gelijk; tot en met het doelsaldo aan toe. Strafschoppen moesten beslissing brengen over welk team de volgende fase van de kwalificatiecyclus zou bereiken, en dat werden de Turken: 6-5. In twee van de drie groepsduels waren er voor Sönmez speelminuten weggelegd.

Ter voorbereiding op de volgende kwalificatiepartijen belegt Turkije Onder 17 een trainingskamp en een onderdeel daarvan zijn twee partijen tegen Duitsland Onder 17. Die staan op 12 en 15 november op de planning.

Sönmez is bezig aan zijn tweede seizoen in de academie van FC Utrecht. De linksbuiten kwam in de zomer van 2020 over van AFC.