Nipte nederlaag in De Vliert

29 oktober 2021

Jong FC Utrecht verliest met 2-1 van FC Den Bosch.

Een nipte nederlaag vanavond (vrijdag) voor Jong FC Utrecht in Stadion De Vliert. De Utrechtse beloftenploeg legde het met 2-1 af tegen FC Den Bosch, al was in de slotfase van het duel de gelijkmaker dichtbij.

Een keeper die één kopkans krijgt in de slotfase van de wedstrijd, dat is al een zeldzaamheid. Maar twee keer een mogelijkheid voor een goalie om met zijn hoofd te scoren? Dat is al helemaal iets aparts. Het overkomt Fabian de Keijzer in ‘s-Hertogenbosch, waar in de slotfase van de partij Jong FC Utrecht met man en macht - en dus ook: met de doelman - probeert een gelijkmaker te forceren. Die komt er, jammer genoeg voor de Utrechtse talenten, niet.

Kuijpers trefzeker
Diezelfde De Keijzer is in de openingsfase van de partij goed voor een katachtige reflex, die voorkomt dat de beloftenploeg uit de Domstad binnen een mum van tijd door Mohamed Berte op een achterstand wordt gezet. Daarna zijn er via Rayan El Azrak (kopbal, naast), Eros Maddy (zijn schot wordt gekeerd door Wouter van der Steen) en Gabriël Culhaci (ook een prooi voor Van der Steen) kansen op een Jong FC Utrecht-openingsgoal, maar die blijft uit. Aan de andere kant van het veld is Roy Kuijpers vanuit de draai, na een kleine twintig minuten spelen, wel trefzeker. Het is voor de aanvaller van de Bosschenaren al zijn vijfde treffer van dit seizoen tegen een Keuken Kampioen Divisie-team: 1-0.

Domper vlak voor rust
Ook na die domper blijft het team van Hoofdtrainer Darije Kalezic de aanval zoeken. Een schot van Nick Venema gaat net naast en vanuit een vrije trap schiet Davy van den Berg de bal in het zijnet. Rick Meissen krijgt een kopkans, maar die bal gaat over het doel. En dan, vanuit een tegenaanval in de blessuretijd van de eerste helft, is als een donderslag bij heldere hemel de 2-0 een feit. Mohamed Berte doet zijn ploeg een groot plezier en rondt koelbloedig af.

Invallers direct gevaarlijk
De jacht op een doelpunt wordt door de Domstedelingen na de rust voortgezet. Er doet zich een mogelijkheid voor voor Derensili Sanches Fernandes en na een uur spelen brengt Kalezic de aanvallers Mees Rijks en Ayman Sellouf. Binnen vijf minuten zijn zij allebei gevaarlijk; een schot van Sellouf wordt gered door Van der Steen, die ook in de weg ligt als Rijks met een sliding een doelpoging onderneemt.

Sellouf scoort en luidt slotoffensief in
Een andere invaller, Julliani Eersteling, staat aan de basis van de aansluitingstreffer. De rechtsback neemt een bal over van El Azrak en zet hem voor bij de tweede paal. Daar staat Sellouf, die ondanks het feit dat de hoek buitengewoon lastig is, schiet. En met resultaat: Van der Steen moet vissen na de afgemeten knal van Sellouf, die de 2-1 scoort en daarmee het startsignaal geeft voor een Utrechts slotoffensief. Dat levert zelfs voor De Keijzer twee kansen op, maar niet de verdiende gelijkmaker.

Volgende week: FC Eindhoven-thusi
Ook volgende week nemen de Utrechtse talenten het op tegen een Brabantse ploeg. Dan, op vrijdag 5 november, is Sportcomplex Zoudenbalch de plaats van handeling en is FC Eindhoven de opponent. De partij die op dat duel volgt is ook tegen een team uit Noord-Brabant: op vrijdag 19 november gaat het team van Kalezic op bezoek bij NAC Breda.

FC Den Bosch - Jong FC Utrecht 2-1 (2-0)
19. Roy Kuijpers 1-0
45+1. Mohamed Berte 2-0
78. Ayman Sellouf 2-1

Gele kaarten: Jordy van der Winden, Kevin Felida (FC Den Bosch).

Toeschouwers: 2.700.

Scheidsrechter: Marc Nagtegaal.