Jong FC Utrecht verliest van Jong Ajax

15 oktober 2021

Beloftenonderonsje eindigt in 3-1 nederlaag.

Jong FC Utrecht moet een nederlaag tegen Jong Ajax incasseren. De Domstedelingen kwamen nog op voorsprong door een doelpunt van Remco Balk. Twee treffers van Naci Ünüvar en een doelpunt van Terrence Douglas zorgen uiteindelijk voor de eindstand op het scorebord: 3-1.

Met nog een klein kwartier op de klok kan het nog alle kanten op. Het is een lange fase waarin de ploegen niet tot scoren komen en de 1-1 op het scorebord blijft staan. Degene die nu nog scoort maakt een grote kans om vandaag als winnaar van het veld te stappen. In deze fase is Jong Ajax het meest dreigend, maar komen de Domstedelingen er af en toe via een counter uit. Uiteindelijk zijn het de Amsterdammers die deze belangrijke treffer maken. Waar het eerste schot van Naci Ünüvar nog wordt geblokt, wordt doelman Fabian de Keijzer op het verkeerde been gezet waardoor de middenvelder bij zijn tweede poging weet te scoren: 2-1.

Balk
Jong FC Utrecht opende vandaag de score. Er zijn ruim tien minuten gespeeld op het moment dat de Domstedelingen in de aanval zijn. Vanaf links wordt op dat moment Remco Balk vol in de dekking ingespeeld. De speler van Jong FC Utrecht tikt de bal achter zijn standbeen, dwars door de benen van zijn tegenstander en zorgt ervoor dat hij ruimte heeft voor het schot. Een mooie schuiver zorgt ervoor dat Jong FC Utrecht vanavond op voorsprong komt: 0-1. Voor Balk is dat zijn tweede treffer in Utrechtse dienst.

Gelijkmaker
Ruim tien minuten later komt Jong Ajax op gelijke hoogte. Vanaf de rechterflank geeft Youri Vergeer een lage voorzet. Naci Ünüvar ontvangt de bal in het Utrechtse zestienmetergebied. De 18-jarige middenvelder neemt de bal aan en werkt ‘m vervolgens diagonaal achter doelman De Keijzer. De middenvelder zorgt daarmee direct voor de ruststand op het scorebord: 1-1.

Beslissing
Nadat Ünüvar de tweede treffer op zijn naam heeft gezet, probeert Jong FC Utrecht er nog alles aan te doen om de gelijkmaker binnen te prikken. Een bal op de lat, een schot dat centimeters naast gaat. Het geluk zit niet aan Utrechtse zijde. Al helemaal niet wanneer Terrence Douglas de bal tegen de touwen werkt. De linksbuiten van Jong Ajax haalt snoeihard uit en ziet de bal in het Utrechtse doel belanden: 3-1. Wedstrijd beslist.

Roda JC
De ploeg van Hoofdtrainer Darije Kalezic heeft maar kort de tijd om te herstellen. De Domstedelingen komen aankomende maandag alweer in actie. Op die dag speelt de beloftenploeg van FC Utrecht een thuiswedstrijd. Sportcomplex Zoudenbalch is om 20.00 uur het strijdtoneel voor het duel met Roda JC. De Limburgers speelden vandaag met 2-2 gelijk tegen Jong PSV.


Jong Ajax - Jong FC Utrecht 3-1 (1-1)
12. Remco Balk 0-1
25. Naci Ünüvar 1-1
77. Naci Ünüvar 2-1
88. Terrence Douglas 3-1

Gele kaarten: Naci Ünüvar (Jong Ajax), Donny Warmerdam (Jong Ajax), Enric Llansana (Jong Ajax), Terrence Douglas (Jong Ajax)

Rode kaarten: -

Scheidsrechter: Martijn Vos

Opstelling Jong Ajax:
Jay Gorter; Liam van Gelderen, Enric Llansana, Nordin Musampa, Anass Salah-Eddine; Donny Warmerdam, Youri Regeer; Ar'jany Martha (63. Kristian Hlynsson), Christian Rasmussen (61. Terrence Douglas), Naci Ünüvar (90. Giovanni Manson Ribeiro); Max de Waal


Opstelling Jong FC Utrecht:
Fabian de Keijzer; Raymond Huizing (83. Derensili Sanches Fernandes), Rick Meissen, Kjeld van den Hoek, Djevencio van der Kust; Yuya Ikeshita, Remco Balk (46. Albert Lottin), Davy van den Berg (46. Mees Rijks); Mohamed Mallahi, Nick Venema (66. Eros Maddy), Oussama Alou (66. Gabriël Culhaci)