Jong FC Utrecht strijdend ten onder

01 oktober 2021

FC Emmen maakt einde aan indrukwekkende ongeslagen reeks: 0-1.

Jong FC Utrecht is er niet in geslaagd acht wedstrijden op rij ongeslagen te blijven. Op Sportcomplex Zoudenbalch deed een doelpunt van Miguel Araujo vlak voor rust de Domstedelingen de das om. In de tweede helft werd er door beide ploegen niet meer gescoord, waardoor het 0-1 bleef.

Jong FC Utrecht is in de eerste helft gewaagd aan de gasten uit Drenthe. Een moment dat een doelpunt kan opleveren speelt zich af in de twintigste minuut van de wedstrijd. Een afvallende bal uit het zestienmetergebied van FC Emmen belandt voor de voeten van Remco Balk. Hij neemt op zijn beurt de bal een keer aan, twijfelt niet en haalt vervolgens de trekker over. Balk ziet daarna dat zijn schot op miraculeuze wijze uit de bovenhoek wordt getikt door doelman Michael Brouwer.

Gelijkopgaande openingsfase
Zowel Jong FC Utrecht als FC Emmen beginnen met veel energie aan de wedstrijd, vanavond op Sportcomplex Zoudenbalch. Zo is het Rui Mendes die al vrij snel het eerste schot lost op het doel van Fabian de Keijzer, dat uiteindelijk naast gaat. Niet veel later melden ook de Utrechtse talenten zich bij het doel van Brouwer via Balk. Maar zijn schot is tekenend voor het restant van de wedstrijd, Jong FC Utrecht krijgt de bal niet in het vijandelijke doel. Bij vlagen wordt er namelijk prima gevoetbald door de thuisploeg.

Weinig kansen
Dat beide clubs drie punten willen vandaag is wel duidelijk. De energie en de strijd die in de wedstrijd wordt gelegd is enorm en het grootste gedeelte van het duel speelt zich af op het middenveld. De laatste bal mist echter vaak precisie aan beide kanten, waardoor grote kansen uitblijven. Toch weet Raymond Huizing bijna uit een hoekschop te scoren. Bij de eerste paal tikt hij de bal behendig tussen de palen, maar weer ligt Brouwer in de weg.

FC Emmen opent score
Vlak voor rust gaat het mis aan Utrechtse zijde. Ook daar is het een standaardsituatie dat voor gevaar zorgt. Een hoekschop lijkt aan alles en iedereen voorbij te vliegen, tot dat Araujo daar op de goede plek staat. Via zijn hoofd verdwijnt de bal laag achter Fabian de Keijzer en de Emmenaren nemen de leiding, 0-1.

Duel in evenwicht
In de tweede helft probeert Darije Kalezic met verse krachten Djevencio van der Kust, Eros Maddy en Oussama Alou een doorbraak te forceren. Beide teams hebben echter hun zaakjes achterin goed op orde, waardoor grote kansen ook in de tweede helft uitblijven. Toch moet De Keijzer op prachtige wijze een kopbal uit de bovenhoek tikken. Tot zijn opluchting blijft de bal via de onderkant van de lat in het spel waardoor de minimale achterstand op het scorebord blijft staan.

Slotoffensief
Met twee wissels in de namen van Rayan El Azrak en Derensili Sanches Fernandes gaan de Utrechtse talenten op jacht naar de gelijkmaker. Met drie verdedigers achterin laat Jong FC Utrecht zien dat het vol voor dat doelpunt wil gaan. El Azrak krijgt in de slotfase de grootste mogelijkheid op de 1-1. Zijn afstandsschot komt helaas terecht in het vangnet. Jong FC Utrecht verliest sinds 9 augustus weer een wedstrijd, toen kwam het ook net tekort tegen MVV Maastricht (0-1).

Volgende pot: Jong Ajax-uit
Het volgende duel dat op de rol staat voor Jong FC Utrecht is een wedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van Jong Ajax. Na de interlandbreak zal het team van Darije Kalezic op vrijdag 15 oktober afreizen naar Sportcomplex De Toekomst in de hoofdstad. In Amsterdam wordt er dan afgetrapt om 20.00 uur. Daar wist Jong FC Utrecht op 12 augustus 2020 voor het laatst te winnen met 1-2, door goals van Mohamed Mallahi en Ozcan Yasar.

Jong FC Utrecht – FC Emmen 0-1 (0-1)
43. Miguel Araujo, 0-1.

Gele kaarten: Azzedine Toufiqui en Oussama El Azzouzi (FC Emmen).