Jong FC Utrecht op bezoek bij Jong Ajax

15 oktober 2021

Beloftenploeg reist vanavond (vrijdag) af naar Amsterdam.

Vanavond (vrijdag) neemt Jong FC Utrecht het op tegen Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie. Om 20.00 uur zal op Sportcomplex De Toekomst worden gefloten voor het beginsignaal door scheidsrechter Martijn Vos. Met Jong Ajax treffen de Utrechters de nummer elf van de ranglijst.

Na een ongeslagen reeks van zeven wedstrijden op rij maakte FC Emmen op vrijdag 1 oktober een einde aan die indrukwekkende serie van Jong FC Utrecht. ADO Den Haag pakte op diezelfde dag de eerste periodetitel en daar hadden ook de Domstedelingen nog kans op in het duel tegen de Emmenaren. Door een doelpunt van Miguel Araujo verloren de Utrechtse talenten echter met 0-1.

Jong Ajax scoort makkelijk
Als we naar de tegenstander Jong Ajax kijken, dan valt op dat de Amsterdammers makkelijk het netje weten te vinden dit seizoen. In totaal wist de ploeg uit de hoofdstad al twintig keer te scoren, dat is zes keer meer dan het team van Darije Kalezic. Verdedigend geeft het elftal van John Heitinga echter ook veel goals weg. Twintig keer moest Jong Ajax dan ook een tegengoal incasseren, tegenover acht tegengoals bij de Utrechters.

Één keer de volle buit
Sinds de intrede van de beloftenteams in de Keuken Kampioen Divisie wist Jong FC Utrecht één keer de volle buit te pakken in Amsterdam. Op 12 augustus 2020 wonnen de Utrechtse talenten met 1-2, door goals van Mohamed Mallahi en Ozcan Yasar. De laatste keer dat Jong Ajax thuis won van Jong FC Utrecht was op 19 oktober 2020, toen werd het 3-2 voor de thuisploeg.

Live verslag via Twitter
Op de hoogte blijven van Jong Ajax – Jong FC Utrecht? Vanuit Amsterdam doet FC Utrecht rechtstreeks verslag via Twitter. Flitsen van de wedstrijd komen bovendien voorbij in het schakelprogramma van ESPN.