Jong FC Utrecht komt net tekort tegen Roda JC

18 oktober 2021

Sterke tweede helft mag niet baten: 1-2.

Jong FC Utrecht is er niet in geslaagd om Roda JC in eigen huis te verslaan. Patrick Pflücke en Xian Emmers brachten de marge snel in de wedstrijd naar twee goals verschil in het voordeel van de Limburgers. Arthur Zagre deed met een afstandsschot nog iets terug, maar verder dan dat kwamen de Utrechtse talenten vanavond niet: 1-2.

De Domstedelingen kennen de sterkste fase van de wedstrijd in het begin van de tweede helft. Het is Arthur Zagre die deze sterke fase beloont en de spanning volledig terugbrengt in de wedstrijd. Met zijn rechtervoet probeert de Fransman het maar eens van afstand en dat blijkt geen slechte keuze. Zijn schot caramboleert via een Limburgs been van Guus Joppen tegen de touwen en Jong FC Utrecht is terug in de wedstrijd. Het is tevens het eerste officiële doelpunt van Zagre in Utrechtse dienst.

Roda JC schiet uit startblokken
Jong FC Utrecht heeft het in de openingsfase zwaar. De Limburgers houden het tempo ontzettend hoog en binnen vier minuten moet Fabian de Keijzer de bal al uit het net halen. Patrick Pflücke wordt diepgestuurd door Bryan Limbombe en hij faalt op zijn beurt vervolgens niet, 0-1 voor Roda JC. Mohamed Mallahi bezorgt niet veel later Rody de Boer het eerste keeperswerk, maar zijn schot mist precisie.

Tweede domper
Als de Domstedelingen zich lijken te herpakken gaat het aan de andere kant weer mis. Op vrijwel identieke wijze voetballen de Koempels zich door de Utrechtse defensie. Nu is het Xian Emmers die alleen op De Keijzer afgaat en wederom is het raak. Binnen twintig minuten kijken de Utrechtse talenten tegen een 0-2 achterstand aan op Sportcomplex Zoudenbalch.

Talenten herpakken zich
In het tweede kwart van de wedstrijd weten de Utrechtse talenten zich te herpakken. Vooral in de laatste minuten voor de thee weet Jong FC Utrecht voor een lange periode balbezit op de Limburgse helft te houden. Echter is het alleen Nick Venema die van afstand het doelman De Boer lastig weet te maken. De goalie van de Kerkradenaren kan het schot van de Utrechtse aanvaller echter pareren en bokst de bal uit de doelmond. Dylan Vente krijgt vervolgens nog namens Roda JC de grootste kans op de 0-3, zijn schot is een prooi voor De Keijzer.

Sterke tweede helft
In het tweede bedrijf van het onderonsje met Roda JC komt Jong FC Utrecht beter voor de dag. Bryan Limbombe kopt in het begin van de tweede helft nog een bal rakelings voorlangs, maar dat is dan ook het enige gevaar dat de uitploeg vandaag in de tweede helft weet te creëren. Rayan El Azrak vuurt niet veel later het eerste Utrechtse gevaar af in helft twee, zijn schot belandt snoeihard tegen de steunpilaren van het vangnet.

Op jacht naar meer
De slotfase nadert en de Utrechtse talenten willen maar één ding, dat is een resultaat overhouden aan het treffen met Roda JC vanavond. Ook Darije Kalezic wil maar al te graag punten afsnoepen van zijn voormalige werkgever. Hij zet aanvallers Mees Rijks en Derensili Sanches Fernandes in het veld en daarmee laat de beloftenploeg zien dat het welbekende alles of niets een feit wordt. Een grimmige slotfase met veel overtredingen en gele kaarten levert de Domstedelingen uiteindelijk niets op. Rick Meissen is in blessuretijd nog het dichtste bij de gelijkmaker, maar zijn kopbal is een prooi voor doelman De Boer.

Vrijdag weer thuis
Aanstaande vrijdag mag Jong FC Utrecht wederom op Sportcomplex Zoudenbalch aantreden, dan komt namelijk TOP Oss op bezoek in Utrecht. De Ossenaren vinden we terug op een achtiende plek op de ranglijst en verkeren niet in beste vorm. De laatste vijf wedstrijden wist TOP Oss namelijk niet te winnen. In de voorbereiding naar het huidige seizoen speelden Jong FC Utrecht en TOP Oss een vriendschappelijke wedstrijd tegen elkaar. Toen trokken de Noord-Brabanders aan het langste eind, in juli van dit jaar werd het 1-3.

Jong FC Utrecht – Roda JC Kerkrade 1-2 (0-2)
4. Patrick Pflücke, 0-1.
20. Xian Emmers, 0-2.
59. Arthur Zagre, 1-2.

Gele kaarten: Julliani Eersteling, Yuya Ikeshita, Mohamed Mallahi (Jong FC Utrecht). Stefano Marzo, Patrick Pflücke, Niek Vossebelt (Roda JC Kerkrade).