Jong FC Utrecht boekt vijfde overwinning

22 oktober 2021

Utrechtse talenten verslaan TOP Oss dankzij laat doelpunt: 2-1.

Jong FC Utrecht heeft TOP Oss met 2-1 verslagen. Door een mooi doelpunt van Rayan El Azrak kwamen de Utrechters op voorsprong, waarna in de tweede helft de Ossenaren langszij kwamen via Kay Tejan. Vlak voor het einde van de wedstrijd wist invaller Nick Venema de drie punten alsnog veilig te stellen. Hij bekroonde zichzelf tot matchwinner en maakte de 2-1.

Eros Maddy, die voor het eerst dit seizoen in de basiself van Darije Kalezic staat, breekt door aan de rechterkant van het veld. Hij geeft op zijn beurt de bal laag voor op Rayan El Azrak, die vervolgens geen moment aarzelt en bekeken met binnenkant wreef in het doel van de Ossenaren schiet. Een pareltje dat ervoor zorgt dat Jong FC Utrecht op voorsprong komt. Een voorsprong die in de tweede helft nog even in gevaar komt, maar uiteindelijk toch weer teruggepakt wordt waardoor de drie punten in Utrecht blijven.

TOP krijgt eerste kansen
De eerste mogelijkheid van het treffen tussen Jong FC Utrecht en TOP Oss dient zich aan voor het doel van Fabian de Keijzer. Een gevaarlijke voorzet wordt door Kay Tejan rakelings langs de paal van de Domstedelingen gekopt. Niet veel later is het Jan Lammers die een vrije trap binnentikt en de Brabanders dus op voorsprong lijkt te zetten, maar tot grote opluchting aan Utrechtse zijde wordt dat doelpunt afgekeurd vanwege buitenspel.

Beloftenploeg breekt ban
Als er ruim twintig minuten op de klok staan op Sportcomplex Zoudenbalch komt Jong FC Utrecht op voorsprong. De eerste beste kans die de Utrechtse talenten krijgen valt op prachtige wijze binnen, El Azrak schiet de 1-0 tegen de touwen. In het restant van de eerste helft heeft de ploeg van Kalezic de wedstrijd zo goed als onder controle. Op enkele kleine mogelijkheden na komt het nauwelijks in de problemen. Wel moet Djevencio van der Kust geblesseerd het veld verlaten, zijn vervanger is Gabriël Culhaci.

Gelijkopgaand vervolg
In het begin van het tweede bedrijf gaat de wedstrijd gelijk op. Grote kansen blijven uit en het balbezit is redelijk verdeeld. Beide ploegen noteren dan ook welgeteld een aardige kans. Een vrije trap van Davy van den Berg is een gemakkelijke prooi voor doelman Norbert Alblas, aan de andere kant is het Joshua Sanches die Fabian de Keijzer test. Maar ook dat schot levert geen doelpunt voor de Ossenaren op.

TOP komt langszij
Toch is het na ruim een uur TOP Oss dat een doelpunt weet te maken. Na een ongelukkige handsbal in het strafschopgebied van de Domstedelingen legt scheidsrechter Robin Hensgens de bal op de stip. In eerste instantie is het Fabian de Keijzer die nog knap redding brengt. Via de paal en een hand van de goalie komt de bal echter in de voeten bij Tejan, waarvoor het vervolgens een koud kunstje is om raak te schieten, 1-1.

Venema matchwinner
Nog ruim vijf minuten zijn er officieel te spelen wanneer Nick Venema binnen de lijnen komt. Op aangeven van die andere invaller Oussama Alou neemt hij het doel van Alblas onder vuur en met succes. Het is Venema die de Utrechtse talenten de eerste drie punten sinds 17 september bezorgt, toen de ploeg voor het laatst won bij Helmond Sport (0-3). Bij TOP Oss denken ze wederom de score gelijk te trekken door een treffer in extremis, maar deze wordt afgekeurd wegens buitenspel door de arbitrage.

Op naar De Vliert
Volgende week vrijdag reizen de Utrechtse talenten af naar de Brabantse hoofdstad Den Bosch. Voordat de Bosschenaren het opnemen tegen Jong FC Utrecht, treft het elftal van Jack de Gier eerst nog Roda JC Kerkrade in de eerste ronde van de TOTO KNVB Beker. Die wedstrijd wordt aanstaande dinsdag afgewerkt in Zuid-Limburg. Nog nooit eerder wist de beloftenploeg drie punten mee naar huis te nemen vanuit Stadion De Vliert. Op 19 april 2019 kwam het wel tot een 2-2 gelijkspel, Nick Venema en een late treffer van Mitchell van Rooijen bezorgden de Utrechters destijds een punt.

Jong FC Utrecht - TOP Oss 2-1 (1-0)
21. Rayan El Azrak, 1-0.
64. Kay Tejan, 1-1.
85. Nick Venema, 2-1.

Gele kaarten:  Huseyin Dogan en Lion Kaak (TOP Oss).