Jong FC Utrecht aan de bak tegen Roda JC Kerkrade

18 oktober 2021

Beloftenploeg vanavond (maandag) in actie op Sportcomplex Zoudenbalch.

Jong FC Utrecht speelt vanavond (maandag) tegen Roda JC Kerkrade. De Keuken Kampioen Divisie-wedstrijd tussen de Utrechters en de Limburgers begint op Sportcomplex Zoudenbalch om 20.00 uur.

Een doelpunt van Remco Balk leverde Jong FC Utrecht afgelopen vrijdag in Amsterdam een voorsprong op tegen Jong Ajax, maar aan het einde van de rit bleek dat doelpunt niet voldoende om te oogsten op De Toekomst: 3-1 voor de Noord-Hollanders werd het.

Drie van de laatste vier keer de volle mep
De zoete smaak van de overwinning proefde Jong FC Utrecht drie van de laatste vier keer in partijen waarin Roda JC Kerkrade de tegenstander was. In de jaargang 2019/2020 werden beide onderlinge ontmoetingen door de Utrechtse beloftenploeg gewonnen (1-3 in Limburg, 2-1 in Utrecht) en ook afgelopen seizoen leverde het thuisduel met de Koempels drie punten op voor de Utrechtse talenten. Het werd toen 2-0. Othmane Boussaid en Tim Pieters scoorden.

Gelijke tred
Jong FC Utrecht en Roda JC Kerkrade houden deze jaargang gelijke tred met elkaar. Beide ploegen hebben tien partijen gespeeld en vijftien punten op de teller staan. Ook het doelsaldo is gelijk. Maar omdat de geel-zwarten vaker scoorden, staan ze een plekje hoger dan het beloftenteam van Hoofdtrainer Darije Kalezic, die in het seizoen 2015/2016 nog oefenmeester was van de Limburgers. Roda JC Kerkrade is de nummer negen, Jong FC Utrecht de nummer tien.

Aftrap om 20.00 uur, live verslag via Twitter
De Keuken Kampioen Divisie-wedstrijd Jong FC Utrecht – Roda JC Kerkrade begint vanavond (maandag) op Sportcomplex Zoudenbalch om 20.00 uur. Tickets zijn ONLINE verkrijgbaar en vanaf 19.00 uur aan de kassa’s aan de Koningsweg. Wie niet van de partij is, kan op de hoogte blijven van de verrichtingen van de beloftenploeg via het Twitterkanaal van FC Utrecht.