Hake: 'Publiek kan ons extra zetje geven'

22 oktober 2021

Hoofdtrainer René Hake over de wedstrijd tegen sc Heerenveen.

Een flinke domper was het, de 5-1 nederlaag tegen AZ. Mede daarom wil de ploeg van Hoofdtrainer René Hake zich revancheren in het duel met sc Heerenveen. Om 18.45 uur wordt er in Stadion Galgenwaard afgetrapt voor het duel met de Friezen. In het FC Utrecht Topsportcentrum blikken we met de hoofdtrainer vooruit op het duel met de huidige nummer acht van de Eredivisie.

“Absoluut”, reageert Hoofdtrainer René Hake resoluut op de vraag of de spelers graag een goede reactie willen geven na de nederlaag van afgelopen week. “Dat is ook nodig. Het gaat erom dat we onszelf in de wedstrijd niet voorbij gaan lopen. De jongens willen graag, maar dat betekent niet dat we onszelf moeten gaan ‘over acten’, maar gewoon onze taken moeten blijven uitvoeren. Dat moeten we zo goed mogelijk doen, want daarmee vergroten we de kans op een winstpartij. En dat zal uit een ander vaatje moeten komen dan afgelopen zondag, maar ik ben ervan overtuigd dat dat gaat gebeuren.”

De ploeg van FC Utrecht wordt gesteund door ruim 20.000 supporters. “Je ziet gewoon dat dat ons een goed gevoel en iets extra’s geeft. Wij verwachten gewoon dat de wisselwerking met het publiek weer goed zal zijn. Dat moeten we zelf afdwingen. En als dat lukt, hebben we gemerkt dat het publiek ons een extra zetje kan geven om uiteindelijk het goede resultaat te halen.”