Hake: 'Daar is lef, durf en goed spel voor nodig'

01 oktober 2021

Vooruitblikken op Ajax-uit met Hoofdtrainer René Hake.

In de Johan Cruijff ArenA weet FC Utrecht zich zondag gesteund door 830 meereizende supporters. Op de velden van het FC Utrecht Topsportcentrum in Overvecht werkte de Utrechtse FC deze week toe naar de uitwedstrijd tegen Ajax. Een vooruitblik op die wedstrijd met Hoofdtrainer René Hake.

“Je probeert de kwaliteiten en zwaktes van je tegenstander te ontdekken en daar een plan op te bedenken, om uiteindelijk een zo goed mogelijke wedstrijd te spelen”, aldus Hake over hoe zijn team toewerkt naar het uitduel met de koploper.

Hake vervolgt, desgevraagd: “Wij moeten zorgen dat we het aanvalsspel van Ajax goed ontregelen en daar heb je lef, durf en goed spel voor nodig. Daarnaast moeten we ook heel scherp, compact en agressief verdedigen.”

“We staan er goed voor en hebben goed kunnen trainen deze week”, gaat de oefenmeester in op de status van zijn selectie. “De jongens staan er wat fitheid betreft goed op. We hebben goed kunnen werken en dat is prettig. We gaan zondag met een goed elftal Ajax bestrijden.”

Bekijk hier de volledige voorbeschouwing: