FC Utrecht verslaat Sparta in oefenduel

07 oktober 2021

Domstedelingen boeken nipte overwinning in doelpuntrijke wedstrijd: 3-2.

FC Utrecht heeft in een vriendschappelijke wedstrijd Sparta Rotterdam verslagen met 3-2. Twee keer kwamen de Rotterdammers op voorsprong via Mario Engels en Dirk Abels. Echter toonden de Utrechtse manschappen veerkracht en door goals van Mimoun Mahi, Adrian Dalmau en Benaissa Benamar draaiden het de score om.

Een hoekschop in de slotfase van de oefenwedstrijd tussen FC Utrecht en Sparta zorgt ervoor dat de Utrechters de overwinning pakken. Een corner van invaller Mohamed Mallahi lijkt aan alles en iedereen voorbij te vliegen. Echter is het Sander van de Streek die bij de tweede paal op de goede plek staat. Hij brengt op zijn beurt de bal met een lage voorzet de doelmond in en daar staat Benamar op de juiste plek. Hij schiet het vijfde en beslissende doelpunt van de middag tegen de touwen, 3-2.

Kansrijke openingsfase
Zowel de Utrechters als de Spartanen beginnen met aanvallend spel aan de wedstrijd. Het duurt dan ook niet lang of Vito van Crooij heeft de eerste bal al afgevuurd op het doel van Eric Oelschlägel, die het schot kan pareren. Niet veel later is het Van de Streek die namens FC Utrecht met een kopbal doelman Benjamin van Leer het eerste werk bezorgd. Toch komt Sparta op voorsprong, Mario Engels versiert een strafschop na zeven minuten die hij vervolgens zelf tegen de touwen schiet, 0-1.

FC Utrecht komt langszij
In het restant van de eerste helft zien 251 supporters een open wedstrijd. Het is wederom Mario Engels die gevaarlijk is namens Sparta. Uit een hoekschop verdwijnt zijn inzet echter in de tribunes. Niet veel later verzilvert Mimoun Mahi een Utrechtse mogelijkheid. Uit een prima aanval besluit hij het doel van Van Leer maar eens onder vuur te nemen en met succes, 1-1.

Duel in evenwicht
De Domstedelingen krijgen daarna de beste mogelijkheden op een voorsprong. Een ingestudeerde vrije trap belandt bij Mahi die de bal voorlangs het doel van Van Leer krult. Daarna is het Van de Streek die vanaf een meter of twintig het maar eens probeert. Ook zijn schot mist echter precisie. Beide ploegen gaan aan de thee met een terechte gelijke stand op het scorebord, 1-1.

Doelpuntrijk vervolg
Het begin van de tweede helft staat garant voor twee doelpunten in een tijdsbestek van twee minuten. Eerst is het Dirk Abels die uit een vrije trap Sparta weer op voorsprong kopt, 1-2. Echter nog geen 120 tellen later ligt de bal alweer aan de andere kant in het net. Dalmau tikt op behendige wijze een kopbal van Mahi binnen. Dat betekent dat de score weer gelijk is, 2-2 op een mooie nazomerse middag in Stadion Galgenwaard.

FC Utrecht voert druk op
In het laatste gedeelte van de wedstrijd is het FC Utrecht dat de druk op de Rotterdamse defensie opvoert. Joris van Overeem is dichtbij een voorsprong, maar hij kan de bal net niet vol genoeg raken om af te drukken. Mallahi en Dalmau krijgen daarna nog de grootste kansen, maar uiteindelijk is het dus Benamar die de Domstedelingen de overwinning bezorgt. Na de interlandbreak van komend weekeinde gaat het team van René Hake volgende week zondag op bezoek in Alkmaar. Daar, in het AFAS Stadion, speelt het om 12.15 uur tegen de nummer twaalf van de ranglijst, AZ Alkmaar.

FC Utrecht – Sparta Rotterdam 3-2 (1-1)
7. Mario Engels, strafschop 0-1.
27. Mimoun Mahi, 1-1.
50. Dirk Abels, 1-2.
52. Adrian Dalmau, 2-2.
83. Benaissa Benamar, 3-2.