FC Utrecht helpt kinderen hun sportdroom realiseren

08 oktober 2021

Jeugd wordt gestimuleerd om in beweging te komen.

Voor veel kinderen is het vanwege een beperking of ziekte niet mogelijk om deel te nemen aan regulier sportaanbod. Juist regelmatig in beweging zijn, het gevoel hebben dat je ergens bij hoort, plezier maken en op eigen niveau kunnen presteren draagt bij aan de ontwikkeling van kinderen op sociaal, mentaal en fysiek vlak. FC Utrecht vindt het belangrijk dat alle kinderen kunnen sporten. Dit doet de club met initiatieven waarmee kinderen uit de regio structureel worden geholpen met een passend sportaanbod.

Op donderdag 30 september 2021 werd de kick-off georganiseerd voor Bijzonder FC Utrecht. De jongens en meisjes tekenden in het gloednieuwe FC Utrecht Topsportcentrum van de club het nieuwe contract voor het seizoen 2021/2022 van de Bijzondere Eredivisie, waarna ze ook een rondleiding kregen in het nieuwe onderkomen van het eerste elftal van FC Utrecht. “De continuïteit die de jongens en meisjes onderling hebben is het mooist aan deze groep. Het is inmiddels een groep die zeven tot acht jaar bij elkaar is. Het zijn vrienden en vriendinnen die bij elkaar komen in hun vrije tijd. Voetbal staat voor verbinden en dat is precies wat er moet gebeuren”, aldus Jos Bladt, begeleider van Bijzonder FC Utrecht.

Met speelronden bij Excelsior, NEC, FC Emmen en sc Heerenveen zal er tegen alle deelnemende betaald voetbalorganisaties worden gespeeld. De kers op de taart moet de speelronde worden op eigen terrein. Op zondag 7 november worden op Sportcomplex Zoudenbalch verschillende betaald voetbalorganisaties ontvangen.

Ook dit seizoen is sponsor Schoonderbeek B.V. weer van de partij, Commercieel Manager Gijsbert Jan van de Pol licht toe waarom: “We vinden het heel belangrijk dat we de sport ondersteunen met een bijzondere voorliefde voor de gehandicaptensport. Je geeft de spelers toch extra het gevoel dat ze erbij horen, dat vind ik fantastisch om te zien.” Samen met FC Utrecht wil Schoonderbeek B.V. verder bouwen aan het stimuleren van passend sporten. “Je ziet dat deze jongens en meisjes zo onwijs veel wedstrijdvreugde ontlenen, dat is voor mij een meerwaarde”, aldus Van de Pol.