FC Utrecht en JOGG brengen Utrechters in beweging

28 oktober 2021

Utrechtse FC wil de fitste club van Nederland worden en gaat samenwerking aan met JOGG.

De fitste club van Nederland worden: daar gaat FC Utrecht voor. De club gaat hiermee vanuit het hart aan de slag. Een stap die onderdeel uitmaakt van het volbrengen van die missie: een samenwerking met JOGG (Gezonde Jeugd, Gezonde Toekomst). Samen met JOGG gaat FC Utrecht zich inspannen om meer Utrechters in beweging te brengen. De sportieve aftrap van die samenwerking vond maandagavond plaats in het nieuwe FC Utrecht Topsportcentrum in Overvecht.

Tijdens de kick-off bijeenkomst kregen inwoners van de wijk Overvecht een interactieve rondleiding door het FC Utrecht Topsportcentrum, uiteraard in combinatie met diverse sportieve activiteiten.

“We nemen supporters en partners mee in hoe FC Utrecht de fitste club van Nederland wil worden”, zegt Algemeen Directeur Thijs van Es van FC Utrecht, dat onlangs ook toetrad tot het samenwerkingsverband ‘Gezond Gewicht Utrechtse Jeugd’. “Dat doen we vanuit ons hart. Niet alleen voor de club zelf, maar ook voor de inwoners van deze mooie stad en regio. Vanuit maatschappelijke betrokkenheid en verantwoordelijkheid zetten wij ons in voor fitte inwoners van deze mooie provincie.”

JOGG zet zich samen met gemeenten, bedrijven en maatschappelijke organisaties in voor een toekomst waarin kinderen en jongeren opgroeien in een gezonde omgeving. Zo wordt gewerkt aan een gezonder voedingsaanbod en het stimuleren van bewegen onder andere op school, in de buurt en bij de sportvereniging. FC Utrecht en JOGG gaan elkaar op verschillende onderdelen versterken. Zo is inmiddels vanuit het “practice what you preach” principe een vitaliteitsprogramma gestart voor de medewerkers van FC Utrecht en wordt JOGG- Teamfit ingezet op de trainingsaccommodaties van de Utrechtse profclub.

“We zijn ontzettend blij dat FC Utrecht zich als BVO-partner samen met ons hard maakt voor een gezonde jeugd, gezonde toekomst,” zegt Marjolein Bolhuis-Eijsvogel, oud topsporter en nu Manager Gezonde Omgeving & Publiek- Private Samenwerking bij JOGG. “We hopen dat de samenwerking met BVO's ervoor zorgt dat een gezonde leefstijl zich, net als de liefde voor voetbal, diep in alle lagen van de samenleving wortelt.”