FC Utrecht en a.s.r. zetten duurzame samenwerking voort

29 oktober 2021

Eredivisionist en verzekeringsmaatschappij a.s.r. slaan handen ineen voor financieel fitter Utrecht.

De jarenlange samenwerking tussen FC Utrecht en a.s.r. is met twee jaar verlengd. De Eredivisionist en verzekeringsmaatschappij uit Utrecht slaan, als onderdeel van het partnership, de handen ineen om de financiële fitheid in Utrecht te stimuleren.

FC Utrecht en a.s.r. doen dit door een koppeling te maken met specifieke doelgroepen binnen de voetbalclub uit de Domstad, en hen te helpen bij financiële vraagstukken en uitdagingen. Zo bereiden FC Utrecht en a.s.r onder meer gezamenlijk de jeugdspelers van de Utrechtse FC voor op hun financiële zelfredzaamheid door het geven van workshops en het inzetten van rolmodellen met inspirerende verhalen. Ook stoppen de Utrechtse partners gezamenlijk energie in de financiële educatie van inwoners uit een aantal wijken in de stad en regio.

Het feit dat schulden een groeiend probleem vormen in de samenleving, is voor FC Utrecht en a.s.r. reden gezamenlijk te streven naar een financieel fitter Utrecht. Volgens de laatste meting leven 23.300 Utrechtse huishoudens van een inkomen op de armoedegrens. De verwachting is dat dit aantal toeneemt, als gevolg van de coronapandemie. Utrecht wil een stad zijn waarin gezondheid en leefbaarheid voorop staan en FC Utrecht heeft de ambitie en voelt de noodzaak om vanuit het hart bij te dragen aan een fitter Utrecht. Financiële fitheid is één van de bouwstenen waarmee de club een bijdrage wil leveren aan de fitheid van stad- en regiogenoten.

Verzekeraar a.s.r. richt zich op het bevorderen van financiële (zelf)redzaamheid, onder meer via financiële educatie van jeugd en het ondersteunen van huishoudens met (risico op) schulden.

“De afgelopen jaren hebben we samen met FC Utrecht een aantal waardevolle maatschappelijke activiteiten in het kader van financiële educatie ontwikkeld”, aldus Boudewijn van Uden, Directeur Corporate Communicatie van a.s.r., dat sinds 2016 met FC Utrecht samenwerkt. “Wij zijn blij met de verlenging van het partnerschap zodat we die activiteiten samen nog impactvoller kunnen maken in de wijken waar FC Utrecht vanuit het hart actief is, maar ook voor de jeugd en supporters van FC Utrecht.”

“Het is geweldig dat we voor het zesde jaar op rij met a.s.r. gaan samenwerken om inwoners uit stad en regio financieel bewuster en gezonder te maken”, voegt Partnership Director Joost Broerse van FC Utrecht toe. “Economische fitheid is één van de bouwstenen die de basis vormt voor een gezonde groei van ieder mens. Met de kracht van het logo van FC Utrecht, gekoppeld aan de kennis en inzet van a.s.r., gaan we vanuit het hart het verschil maken.”