Even kennismaken: 7 weetjes over SteDoCo

26 oktober 2021

Een nadere kennismaking met de bekertegenstander van FC Utrecht.

In de eerste ronde van de TOTO KNVB Beker staat FC Utrecht vanavond (dinsdag) tegenover SteDoCo. De hoogste tijd voor een nadere kennismaking met de Zuid-Hollandse ploeg.

SteDoCo is een afkorting van Sterk Door Combinatie. De club is op 15 april 1946 opgericht en is het resultaat van een fusie tussen HVV (Hoogbloklandse Voetbal Vereniging) uit Hoogblokland en HBS (Houd Braaf Stand) uit Hoornaar.

Jarenlang bleef SteDoCo op lokaal niveau actief, maar in 2007 is een flinke opmars ingezet. Gesteund door een groot aantal sponsoren klom de club op van de Vierde Klasse naar de Derde Divisie Zaterdag; het niveau waarop SteDoCo nu actief is.

Utrechter Frans Adelaar is trainer van SteDoCo. De voormalig middenvelder en trainer/coach van FC Utrecht is er bezig aan zijn tweede periode als oefenmeester van de hoofdmacht. Hij was er actief in het seizoen  2017/2018, om vervolgens in de zomer van 2019 terug te keren in Hoornaar.

Bij SteDoCo heeft Adelaar de beschikking over een selectie die bestaat uit voornamelijk ex-profs en topamateurs. Onder anderen Yannick Cortie (7 Eredivisieduels namens FC Utrecht), Afghaans international Milad Intezar (ex-NEC), Laurens van der Voort (van 2006 tot 2015 (jeugd)speler van FC Utrecht) en profs die zijn teruggekeerd vanuit het buitenland zoals Ingo van Weert (Polen, Finland), Benjamin van Wanrooy, Steven Edwards (beiden België) en Giovanni Hiwat (Zweden) komen tegenwoordig uit voor SteDoCo.

De recente vorm van SteDoCo is goed. Adelaar – hij won als speler van FC Utrecht in 1985 de KNVB Beker en maakte in de met 1-0 gewonnen finale tegen Helmond Sport de negentig minuten helemaal vol – loodste zijn team naar de overwinning tijdens de vorige twee competitiewedstrijden. In Heemskerk werd ODIN’59 met 1-2 verslagen, en op eigen veld was DOVO de prooi van SteDoco (2-0), dat elfde staat in de Derde Divisie Zaterdag.

Voor SteDoCo is de TOTO KNVB Beker dit seizoen al op 21 september begonnen. Die dag ging de ploeg van Adelaar op bezoek bij HSV Hoek, in de tweede voorronde van het toernooi. Binnen een half uur stond het 2-0 voor de Zeeuwen, maar SteDoCo haalde een kunststukje uit door de boel toch nog om te draaien. Goals van Vincent Verheul, Joran Schröder en Giovanni Hiwat leverden de Zuid-Hollanders een overwinning op, en daarmee een plek in het hoofdtoernooi.

Een eerder onderling treffen tussen FC Utrecht en SteDoCo? Wat te denken van een oefenwedstrijd op 22 mei 2012. Zo’n 550 toeschouwers zagen die dag FC Utrecht al na vijf minuten de leiding nemen via een treffer van Leon de Kogel. Édouard Duplan, Lars Veldwijk, Johan Mårtensson, nog een keer Veldwijk en Enzio Boldewijn krikten de score verder op tot 0-6. In de slotfase redde Juarth Leihitu namens de thuisclub de eer: 1-6. Foto’s van dat vriendschappelijke onderonsje in Hoornaar zie je hier: