Bezoekersinformatie FC Utrecht - sc Heerenveen

22 oktober 2021

Kom je zaterdag naar Stadion Galgenwaard? Neem deze info door, zodat je goed voorbereid op pad gaat.

sc Heerenveen is zaterdag in Stadion Galgenwaard de tegenstander van FC Utrecht. Ben jij die dag ook van de partij? Neem de informatie in dit artikel dan door, zodat je goed voorbereid op pad gaat. Alvast een eerste tip: kom lekker op tijd, want het wordt druk in Stadion Galgenwaard!

QR Code noodzakelijk
Voor het bezoeken van FC Utrecht - sc Heerenveen dien je naast een geldig wedstrijdticket ook in het bezit te zijn van een geldig legitimatiebewijs en een coronatoegangsbewijs. Dat laatste kan in de vorm van een vaccinatiebewijs (geldig vanaf 14 dagen na volledige vaccinatie), een herstelbewijs (maximaal 6 maanden oud) of een negatieve testuitslag, via Testen voor Toegang, van niet meer dan 24 uur oud.

Een coronatoegangsbewijs kun je aanmaken via de CoronaCheckApp of www.coronacheck.nl. Voor supporters tot en met 12 jaar volstaat een wedstrijdticket (een los kaartje of een Seizoenkaart, dus) om toegang te krijgen tot Stadion Galgenwaard.

Let op: zonder een geldig wedstrijdticket, legitimatiebewijs en coronatoegangsbewijs heb je géén toegang tot Stadion Galgenwaard.

Kom op tijd: samen voorkomen we lange wachtrijen
Kom zaterdag op tijd naar Stadion Galgenwaard! Doordat er een extra check (coronatoegangsbewijs) wordt gedaan bij het betreden van het stadion, is er een grotere kans op lange wachtrijen. Om die tot een minimum te beperken, nog een oproep: zorg ervoor dat je je wedstrijdticket, een geldige identiteitskaart en een geldig coronatoegangsbewijs gereed hebt bij het betreden van het stadion. Dit versoepelt de doorstroom.

Fastlane per tribune
Om de doorstroom te verbeteren heeft FC Utrecht per tribune een zogeheten fastlane ingericht. Er zijn twee manieren om toegang te krijgen tot de fastlane:

1. Supporters die met de pendelbus richting Stadion Galgenwaard komen, dienen bij het instappen een geldige QR-Code te laten zien. Om niet nogmaals de code te hoeven scannen bij het stadion, krijgen al deze supporters, bij betreding van de pendelbus, een bandje en kunnen ze via de fastlane Stadion Galgenwaard betreden. Let op: bovenstaande geldt alleen voor de pendelbussen en niet voor het reguliere busvervoer.

2. Ook bij de gratis fietsenstallingen rondom Stadion Galgenwaard kunnen supporters, bij het tonen van een geldige QR-Code, een bandje krijgen voor de fastlane. De fietsenstallingen zijn vanaf 16.15 uur voor de wedstrijd geopend tot 22.30 uur. Zodra je fiets een plek heeft gekregen in de fietsenstalling kun je ter plekke je QR-Code laten scannen en ontvang je een bandje voor de fastlane. Hiermee voorkomen we drukte rondom Stadion Galgenwaard en versnellen we de doorstroom.

Seizoenkaart is geldig
In tegenstelling tot bij de thuiswedstrijden van afgelopen seizoen, is een Seizoenkaart bij de wedstrijd van zaterdag een geldig toegangsbewijs. Je Seizoenkaart is je wedstrijdticket; Seizoenkaarthouders hoeven dus geen los kaartje te tonen bij de tourniquets van Stadion Galgenwaard.

Catering
De komende maanden werkt FC Utrecht stap voor stap aan het verbeteren van de catering op alle tribunes. Zo wordt de capaciteit verhoogd, de indeling aangepast om de snelheid van de uitgifte te verhogen en wordt het assortiment vernieuwd. Bovendien zal de uitstraling van de promenades, in samenwerking met supporters, in een nieuw jasje worden gestoken. Met dat alles is de afgelopen maanden gestart, en de komende periode wordt er hard gewerkt om alle aanpassingen te realiseren. Vandaar dat de promenades en cateringpunten er de komende tijd nog anders uit kunnen zien dan je gewend bent. In januari 2022 zijn alle werkzaamheden voltooid en is de catering volledig vernieuwd.

Stadion Galgenwaard is rookvrij
Sinds vorig seizoen zijn alle stadions in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie rookvrij. Ook in Stadion Galgenwaard mag niet meer gerookt worden; niet op de tribunes, en ook niet bij/in toiletten, horecapunten, trappen, businessruimtes, loges en skyboxen. Buiten het stadion mag wel gerookt worden.

Vervoersinformatie
Woon je in de buurt van Stadion Galgenwaard? Kom dan te voet of met de fiets naar het stadion. Er is rondom het stadion voldoende parkeergelegenheid voor fietsen. Kom je met de auto en heb je geen geldige parkeerkaart voor P1, P2 of P3? Dan kun je gratis parkeren op het Utrecht Science Park op de parkeerterreinen P4 (Sorbonnelaan) en P6 (Leuvenlaan). Vanaf deze parkeerterreinen is het ongeveer 15 minuten lopen naar het stadion. Daarnaast rijdt er vanaf deze parkeerterreinen ook een pendelbus naar en van het stadion. Een retourtje voor deze pendelbus kost € 2,-. Let op: hier kun je alleen met PIN betalen.

Parkeren kan ook bij P+R De Uithof. Dit parkeerterrein bevindt zich aan de Universiteitsweg in Utrecht. Bij aankomst op P+R De Uithof dient bij de aanwezige automaat een combikaart gekocht te worden. Met deze combikaart, ter waarde van €5,-, kunnen maximaal vijf personen van de FC Utrecht Parkeer Shuttle gebruik maken.

Tot slot rijden er vanaf Utrecht Centraal ook pendelbussen. Hier kun je opstappen bij halte D5. Ook hier kost een kaartje €2,- en kan er alleen met PIN betaald worden.

We hebben er zin in! Bedankt voor het doornemen van deze informatie, en tot zaterdag!